16.11.2010. / 16:35

Autor: Nacional.hr

Broj gladnih u SAD-u najveći u zadnjih 15 godina

Više problema s glađu imaju kućanstva s jednim roditeljem, afričko-američka i hispanska kućanstva, kućanstva u ruralnim krajevima i kućanstva u predgrađima

FOTO: IlustracijaFOTO: IlustracijaTijekom 2009. godine, čak 14.7 posto američkih kućanstava suočavalo se s nekim oblikom gladi i nestašice hrane, stoji u istraživanju Odjela za poljoprivredu SAD-a (USDA), izvještava CNN. Postotak odgovara broju od 17.4 milijuna kućanstava ili 45 milijuna ljudi i najviši je u poslijednjih 15-ak godina, otkad federalna vlada provodi istraživanje. Godine 2008. postotak iznosio je 14.6 posto.

Fraza 'food insecure' ili 'ugrožen glađu' odnosi se na kućanstva koja su imala problema prehraniti jednog ili više svojih članova zbog nedostatka novca. Tipično kućanstvo u toj kategoriji imalo je problema s prilagodbom prehrambenih navika, nabavkom hrane ili neishranjenošću najmanje nekoliko dana u mjesecu tokom sedam mjeseci u godini. Situacija je bila posebno loša za više od trećinu tih kućanstava, a radi se o 6.8 milijuna državljana ili 5.7 posto svih američkih kućanstava, koja su klasificirana kao kućanstva s 'vrlo niskom prehrambenom sigurnošću'.

Taj podatak sličan je podatku iz prošlogodišnjeg istraživanja. Više problema s glađu imaju kućanstva s jednim roditeljem, afričko-američka i hispanska kućanstva, kućanstva u ruralnim krajevima i kućanstva u predgrađima. Većina ovih kućanstava korisnici su raznih vladinih programa koji su osmišljeni da pomažu najugroženijem dijelu stanovništva. Zamjenik tajnika za hranu, prehranu i potrošačke servise u Američkom odjelu za poljoprivredu SAD-a (USDA) Kevin Concannon, izjavio je kako istraživanje prikazuje koliko su federalni programi pomoći u prehrani važni za američke obitelji.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika