16.11.2010. / 17:08

Autor: Hina

Za tri nacionalna specijalizirana kanala natječe se osam ponuditelja

Na natječaj za emitiranje specijaliziranih televizijskih kanala u zemaljskoj mreži unutar "multipleksa D" javilo se osam ponuditelja koji se natječu za tri slobodna nacionalna kanala.

Za 3 kanala natječe se osam ponuditeljaZa 3 kanala natječe se osam ponuditeljaNa natječaj za emitiranje specijaliziranih televizijskih kanala u zemaljskoj mreži unutar "multipleksa D" javilo se osam ponuditelja koji se natječu za tri slobodna nacionalna kanala.

Ponude na natječaj danas je otvorilo Vijeće za elektroničke medije koje će najkasnije za 30 dana odlučiti o davanju koncesije.

Ponude su dali Autor za kanal CMC (muzički program), GRP Media za kanal MEGA (zabavni program), HOO TV za Hrvatski olimpijski odbor za kanal Sportska televizija (sportski program) Kapital Net za kanal Kapital Network (informativno-gospodarstveni program), Montura za Kanal 5 regional (zabavno-turistički program), Nova TV za kanal Nova sport (sportski kanal), Novi kanal za kanal Obiteljska televizija (zabavni program) i RTL Hrvatska za kanal RTL Kockica (program za djecu i mlade).

Tri nacionalne koncesije dodjeljuju se na razdoblje od 15 godina, a godišnja naknada za koncesiju iznosi 450 tisuća kuna.

Hrvatskoj je 2006. na regionalnoj konferenciji o budućnosti digitalne televizije u Europi dodijeljeno osam multipleksa koji su označeni slovima od A do H. Na jednom multipleksu može se nalaziti do pet različitih digitalnih programa, za razliku od analogne televizije, gdje je svaki program bio na svom kanalu.

Vijeće za elektroničke medije u rujnu je Novoj TV i RTL-u dodijelilo koncesije za emitiranje specijaliziranih kanala u zemaljskoj mreži unutar Multipleksa B. Nova TV prikazivat će specijalizirani program pod nazivom Doma TV, dok će RTL emitirati program pod imenom RTL 2.

Uz Novu TV i RTL na taj natječaj se javila i televizijska postaja Kapital Network koja je ranije dobila koncesiju za eksperimentalno emitiranje, ali nije prošla na tadašnjem natječaju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika