16.11.2010. / 18:14

Autor: Hina

Deutsche Telekom iskupljuje se za prisluškivanje donacijom od 1,7 milijuna eura

Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom objavio je u utorak da će u korist nekoliko udruga i zaklada uplatiti ukupno 1,7 milijuna eura kako bi poboljšao svoj ugled narušen prisluškivanjem koje je provodio 2005. i 2006. godine.

DT će uplatiti 1,7 milijuna euraDT će uplatiti 1,7 milijuna euraNjemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom objavio je u utorak da će u korist nekoliko udruga i zaklada uplatiti ukupno 1,7 milijuna eura kako bi poboljšao svoj ugled narušen prisluškivanjem koje je provodio 2005. i 2006. godine.

Nekad državni monopolist, a danas grupa u čijoj vlasničkoj strukturi država ima 32 posto udjela, DT tumači donaciju kao potez koji duguje članovima nadzornog vijeća, osoblju i njihovim obiteljima, svima koji su bili prisluškivani.

Godine 2008., DT je priznao da je prisluškivao određen broj osoba, među njima i novinare kako bi otkrio odakle cure povjerljive informacije. Pošto je izbio skandal, DT je svim sredstvima pokušao svoj ugled poboljšati nekom velikom donacijom.

U Bonnu gdje je sjedište grupe, zbog afere prisluškivanje počeo je i sudski proces protiv DT-a.

Darovanih 1,7 milijuna eura bit će raspoređeno na nekoliko korisnika među kojima su udruge za zaštitu privatnih podataka i udruge protiv diskriminacije i rasizma.

DT je u trećem tromjesečju ostvario neto dobit veću od milijarde eura, a ukupni prihod od 15,6 milijardi eura, prema rezultatima objavljenima početkom studenoga.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika