17.11.2010. / 11:28

Autor: Hina

Florida: Jim Morrison će posthumno biti pomilovan?

Radi se o događaju s koncerta The Doorsa u Miamiju 1. ožujka 1969. godine na kojem je navodno potpuno pijani Morrison dobacivao prostote publici, otkopčao hlače i simulirao seks

Guverener Floride na odlasku Charlie Crist razmišlja o tome da posthumno pomiluje karizmatičnog pjevača "Doorsa" Jima Morrisona koji je u toj američkoj saveznoj državi osuđen na šest mjeseci zatvora zbog kršenja javnog morala, pišu američki mediji.

Radi se o događaju s koncerta The Doorsa u Miamiju 1. ožujka 1969. godine na kojem je navodno potpuno pijani Morrison dobacivao prostote publici, otkopčao hlače i simulirao seks.

Iako je negirao optužbe, Morrison je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nećudorednog ponašanja i profanacije. Uložio je žalbu na tu presudu, ali odluku nije dočekao. Umro je u Parizu 1971. godine. Kaznu nije odslužio, ali je ostala na snazi.

Četiri desetljeća poslije guverner Floride Charlie Crist, koji poražen na nedavnim izborima za Senat, rekao je da razmišlja o mogućem pomilovanju. Crist je za "St. Petersburg Times" u utorak izjavio da mu se čini da, što više sagledava što se dogodilo te noći, Morrison ima više prava na pomilovanje.

Fanovi Doorsa već desetljećima pokušavaju poništiti tu presudu. Pisali su peticije prijašnjim guvernerima, ali nijedan ih nije uvažio. Mnogi smatraju da je suđenje bilo sramotno i da nije bilo dokaza koji bi potkrijepili optužbu.

Cristu mandat na mjestu guvernera istječe u siječnju. Uz njega, pomilovanje mora odobriti još barem dvoje članova floridskog odbora za pomilovanja, javlja CNN.

Morrison, čiji je otac bio mornarički časnik zbog čega se obitelj često selila, rođen je upravo na Floridi.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika