17.11.2010. / 12:12

Autor: Hina

Istraživanje: Kate i William britanskom će gospodarstvu donijeti 5,4 milijarde kuna

Vjenčanje princa Williama i Kate Middleton iduće bi godine britanskome gospodarstvu moglo dati poticaj od 620 milijuna funta (5,4 milijarde kuna), objavio je u srijedu "Verdict", tvrtka koja se bavi istraživanjem tržišta.

Kate Middleton i princ William (Reuters)Kate Middleton i princ William (Reuters)Vjenčanje princa Williama i Kate Middleton iduće bi godine britanskome gospodarstvu moglo dati poticaj od 620 milijuna funta (5,4 milijarde kuna), objavio je u srijedu "Verdict", tvrtka koja se bavi istraživanjem tržišta.

Tvrtka je procijenila da bi trgovci od prodaje robe široke potrošnje koja će se naći na tržištu u povodu zaruka Kate i princa Williama mogli zaraditi 12 do 18 milijuna funta, a od raznih suvenira što će ih prodavati prije njihova vjenčanja oko 26 milijuna funta.

No, pravi poticaj gospodarstvu mogao bi stići iz "vala dobrog osjećaja" koji će zahvatiti Britance. "Verdict" predviđa da će trgovci ostvariti znatnu dobit, preciznije oko 360 milijuna funta, jer će si kupci rado priuštiti neko finije vino ili šampanjac da nazdrave sretnom paru, a turističke i putničke agencije po nekim bi najavama mogle zaraditi oko 216 milijuna funta.

Drugi po veličini lanac britanskih supermarketa "Asda" samo je dan nakon objave zaruka budućega kraljevskog para pustio u prodaju šalicu s njihovom fotografijom. Cijena je 45 kuna.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika