17.11.2010. / 13:49

Autor: Nacional.hr

Bandiću došla voda do grla: Nema više besplatnog prijevoza u Zagrebu

"Uveli smo princip socijalne pravednosti prema kojoj će oni koji imaju plaćati puno, a oni koji nemaju biti oslobođeni participacije", rekao je Bandić

Milan Bandić (Foto:Igor Šoban)Milan Bandić (Foto:Igor Šoban)Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na današnjoj je konferenciji za novinare objavio kako će u 2011. godini smanjiti subvencije u socijalnim davanjima.

"Imali smo, pa smo davali i onima kojima to nije trebalo. Sad je kriza i moramo biti pravedni", rekao je novinarima Bandić.

Proračun za 2011., koji još treba potvrditi Skupština grada, veći je od ovogodišnjeg za 110 milijuna kuna i iznosi 6,79 milijardi kuna.

Gradonačelnik je istaknuo kako proračun osigurava dovoljno novca za održavanje investicija u gradu, ali i za planirane investicijske projekte, ali ne i za sva socijalna davanja.

Pojasnio je kako su u gradu promijenili filozofiju stečenih socijalnih prava.

"Uveli smo princip socijalne pravednosti prema kojoj će oni koji imaju plaćati puno, a oni koji nemaju biti oslobođeni participacije", rekao je Bandić.

Glavne su novosti tako ukidanje besplatnog prijevoza u ZET-u i HŽ-u. Tko će imati pravo na besplatan prijevoz u 2011. odredit će se prema utvrđenim kategorijama i subvencijskom cenzusu prema prihodim.

Također, ovisno o prihodovnom cenzusu određivati će se novčana pomoć umirovljenicima te participacija za smještaj djece u vrtiće i učenike u boravak u školi. Ni novčana pomoć za novorođenu djecu neće ostati netaknuta i također će se dodjeljivati ovisno o cenzusu.

Okupljene novinare je zanimalo i koliko će se uštedjeti u Gradu zahvaljujući novim mjerama, na što je gradonačelnik pojasnio da će prve podatke imati sredinom sljedeće godine.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika