17.11.2010. / 14:32

Autor: Totalsport

Lacković nakon Kiela: Igram vrhunski rukomet

"Igram konstantno na zavidnoj razini. Osjećam se dobro na šutu preko zone, kao i pri asistencijama. Od početka sezone zapravo se dižem, igram sve bolje i bolje. Vjerujem da će ostati tako, čak se nadam da ću biti još bolji"

Blaženko LackovićBlaženko LackovićBlaženko Lacković u utorak je predvodio HSV u bundeligaškoj pobjedi nad Kielom. Pobijedili su Hamburžani velike rivale na svom parketu prvi put nakon šest godina. Ili točno 2838 dana...

- Zaslužili smo bodove u direktnom srazu s najvećim rivalom u borbi za naslov. Naravno da je to velika stvar, pogotovo s obzirom na tu nepovoljnu tradiciju domaćih poraza. U svakom slučaju, baš mi je drago da smo ih "zveknuli" - izjavio je uskoro 30-godišnji hrvatski rukometaš u razgovoru za Totalsport.

- Ušli smo u prvo poluvrijeme relativno loše. Igrali smo uistinu jako loše obranu ostavljajući im previše prostora. Marcus Ahlm, koji je po meni fantastičan kružni napadač, redovito se oslobađao i zabio nam puno golova. Zbog toga smo izgubili samopouzdanje u napadu te poluvrijeme završili sa zaostatkom 16-12. U drugom smo poluvremenu puno bolje zaigrali u napadu, pa smo dobili samopouzdanje u obrani. Uspjeli smo preokrenuti rezultat, a naš je golman Bitter u završnim sekundama obranio sedmerac Iliću - opisao je kronološki Lacković 26-25 pobjedu svoje momčadi, u koju je ugradio šest važnih golova.

Jeste li na kraju pobijedili na momčadsku širinu? Kielu ipak u vanjskoj liniji nedostaju Daniel Narcisse, kao i obojica ljevorukih pucača: Kim Andersson i Christian Zeitz.

- Da, nedostajala su im oba desna vanjska. Ovaj je put ispalo dobro za nas, makar nekad dešnjak na toj poziciji zna stvoriti obrani neugodne probleme. Inače, u širini nema neke bitne razlike.

Pod uvjetom da ste jedni i drugi kompletni, koja vam se momčad realno čini boljom?

- Tu smo negdje. U nekim segmentima prednost imamo mi, u nekima oni. U takvim okolnostima odlučuju detalji, kao što u našim međusobnim ogledima redovito odlučuju u novije vrijeme.

Ima li HSV još rezerve u napadačkoj igri reprezentativnih vam kolega Vorija i Duvnjaka, pogotovo Duvnjaka?

- Obojica igraju vrlo dobro. I Duvnjak, makar statistika ponekad to ne pokazuje. Sad je protiv Kiela imao nešto slabiju minutažu. Kad igra više, njegov je doprinos itekako vrijedan.

Kako biste okarakterizirali vlastitu formu? Statistika je stalno na visokoj razini. Igrate li najbolji rukomet otkako se preselili iz Flensburga u Hamburg?

- Mislim, doduše, da sam i protekle dvije sezone odradio na visokoj razini. No, ove uistinu odskačem. Igram konstantno na zavidnoj razini. Osjećam se dobro na šutu preko zone, kao i pri asistencijama. Od početka sezone zapravo se dižem, igram sve bolje i bolje. Vjerujem da će ostati tako, čak se nadam da ću biti još bolji. Ako zdravlje posluži, a zasad je prva liga, nema razloga da ne bude tako. U svakom slučaju, igram top-rukomet.

- Razlog tome djelomično leži u činjenici da puno igram jer je Hens ozlijeđen. Gotovo svaki put između 40 i 50 minuta. Igram i obranu. Sad kad mi nema alternacije, trener me, doduše, malo čuva na mjestu zadnjeg igrača. Inače, kad je Hens spreman, igram normalno u sredini, drugog ili trećeg halfa. Od tolike je minutaže moja igra uistinu profitirala.

Odlazi li trener Martin Schwalb na kraju sezone i dolazi li umjesto njega Per Carlen?

- Schwalb odlazi sigurno. To znamo. Postaje sportski direktor. Ime novog trenera zasad nije poznato.

Vezane vijesti

Kiel treći put na krovu Europe

Kiel treći put na krovu Europe

Briljantnu sezonu rukometaši njemačkog Kiela okrunili su naslovom europskog prvaka. U finalnoj utakmici Final-Foura Lige prvaka u Lanxess Areni u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika