17.11.2010. / 15:43

Autor: Nacional.hr

Spašavanje Magme: Fižulić prodao većinsko vlasništvo Poljacima

Prema ugovoru, EMF će upisati 50,09 posto dionica nakon čega će se temeljni kapital povećati za 68 milijuna kuna

Goranko FižulićGoranko FižulićGoranko Fižulić uspio je pronaći strateškog partnera koji će mu pomoći da spasi njegovu tvrtku, Magmu.

Kako je objavljeno na web stranicama Zagrebačke burze, iz Magme su obavijestili kako su potpisali ugovor sa strateškim partnerom NFI EMPiK MEDIA FASHION iz Poljske.

Prema ugovoru, EMF će upisati 50,09 posto dionica nakon čega će se temeljni kapital povećati za 68 milijuna kuna.

"Povećanje temeljnog kapitala društva te upis dionica, bio bi između ostalog uvjetovan provedenim dubinskim snimanjem Društva na zadovoljstvo EMF-a te odlukama glavne skupštine Društva o povećanju temeljnog kapitala i oslobođenju EMF-a od obveze podnošenja ponude za preuzimanje po upisu dionica. Dodatno, nadzorni odbor Društva treba odobriti do 18. studenog 2010. pravo ekskluzivnosti provođenja dubinskog snimanja Društva do 31. prosinca 2010. godine", stoji u priopćenju.

EMF je vodeći distributer slijedećih kategorija proizvoda u srednjoj i istočnoj Europi: mediji i zabava, odjeća, obuća, kozmetika, igračke, oprema za djecu i škole stranih jezika. Poslovni model EMF-a zasniva se na četiri segmenta: Empik grupa (knjige, tisak, multimedija, uredski pribor, ulaznice za kulturne događaje), Smyk grupa (igračke i oprema za djecu), škole stranih jezika, te moda i ljepota (odjeća, obuća, kozmetika i modni dodaci). EMF razvija svoj poslovni model putem vlastitih brandova i koncepata, kao i putem franšiza i licenciranih brendova. EMF posluje na tržištima Poljske, Rusije, Ukrajine, Češke, Slovačke, Njemačke, Rumunjske te Turske.

EMF je društvo čije dionice su uvrštene na Varšavskoj burzi s tržišnom kapitalizacijom od približno € 530 milijuna te realiziranim prihodima u 2009. od približno € 680 milijuna

Vezane vijesti

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Ako se ne dogodi čudo - a čuda su u biznisu rijetka - u iduća dva tjedna napokon bi trebao biti otvoren stečaj Magme. Uvod u konačni čin propasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika