17.11.2010. / 16:22

Autor: Hina

Na suđenju Pevecovima 'propjevao' kum: 'U Austriji se dogovarao povrat poreza'

Bračni par Pevec osumnjičen je za tri kaznena djela - zloporabu položaja i ovlasti, zloporabe u gospodarskom poslovanju te povredu vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Zdravko i Višnja Pevec (Foto: Damir Špehar/PIXSELL)Zdravko i Višnja Pevec (Foto: Damir Špehar/PIXSELL)Ispitivanjem dvoje svjedoka na Županijskome sudu u Bjelovaru završeno je prvo ročište glavne rasprave u suđenju Višnji i Zdravku Pevecu, optuženima za gospodarski kriminal, a novo ročište najavljeno je za 23. studenoga.

Na današnjem ročištu odbijen je i zahtjev odvjetnika za ukidanje pritvora Pevecima u kojem su oko pola godine, a optuženi su za tri djela gospodarskoga kriminala kojima su za sebe protupravno priskrbili 3,8 milijuna kuna, a državni proračun oštetili oko 10 milijuna kuna. I Zdravko i Višnja Pevec izjavili su kako se ne osjećaju krivima ni po jednoj točki optužnice.

Nives Jambrošić, negdašnja direktorica financija grupe "Pevec", izjavila je da je poslovne knjige vodila po propisima, u čemu je bila samostalna iako se radilo u dogovoru sa Zdravkom Pevecom jer je to bila politika tvrtke, te da su porezne uprave nadzirale poslovanje tvrtke i - ako je bilo propusta - to se rješavalo s Poreznom upravom.

Svjedok Zlatko Romek, bivši direktor Pevec transporta i kum Pevecovih, govorio je o sastancima u Austriji i Zagrebu s predstavnicima nekih tvrtaka koje su za njih obavljale poslove vezane uz povrat poreza.

"Ja sam dogovorio, a potom i nazočio sastanku u Austriji na kojem su Višnja i Zdravko dogovorili suradnju s tvrtkom Border", kazao je Romek da je tada saznao za praksu da se povrat poreza uplaćuje na račun vlasnika tvrtke.

"Višnja je s predstavnikom tvrtke razgovarala na njemačkom jeziku, a ja ne znam njemački", rekao je Romek. Drugi sastanak na kojem se također pregovaralo o poslovima povrata poreza, prema Romekovim riječima, održan je u prodajnom centru u Jankomiru.

Kada je spomenuo sastanak u Zagrebu na kojem je uz njega bio i Pevec, Zdravko Pevec je rekao da on na njemu nije bio. Dodao je da je Romek samostalno vodio Pevec transporte i da je zaposlen na to radno mesto jer oni te poslove nisu znali raditi.

Sutkinja Sandra Hančić najavila je da će na sljedećem ročištu biti ispitan knjigovodstveni sudski vještak.

Bračni par Pevec osumnjičen je za tri kaznena djela - zloporabu položaja i ovlasti, zloporabe u gospodarskom poslovanju te povredu vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
23/10/09

spinner, 17.11.10. 16:59

Taj je Pevec nevjerojatan!
Još uvijek ne mijenja ploču i laže u oči, mtrav 'ladan.
Jebemu, svi su mu morali biti pokorni ako su htjeli vidjeti plaću taj mjesec a sad tvrdi da nema pojma o ničemu.
Ko da je HDZ-ovac...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika