17.11.2010. / 18:45

Autor: Hina

Uhićeni čelnici HAC-a dovedeni u sjedište USKOK-a: Sljedeća postaja Remetinec?

Odluči li ih USKOK zadržati u istražnom zatvoru oni bi najranije sutra trebali biti dovedeni na zagrebački Županijski sud kako bi im sudac istrage Krešimir Devčić odredio istražni zatvor

Jedan od pritvorenih čelnika HAC-a Josip SapunarJedan od pritvorenih čelnika HAC-a Josip SapunarSva četvorica danas uhićenih čelnika Hrvatskih autocesta (HAC) dovedeni su u sjedište USKOK-a koji ih sumnjiči da su to javno poduzeće u aferi "Fimi media" oštetili za oko 26 milijuna kuna.

Posljednji je pred USKOK-ove istražitelje, oko 17,30 sati, doveden član uprave HAC-a za financije Josip Sapunar. Njegov odvjetnik Veljko Miljević potvrdio je da će Sapunar u USKOK-u iznijeti svoju obranu te da su tijekom prijepodneva iz poslovnih prostora HAC-a policijski službenici odnijeli službenu dokumentaciju.

Prije Sapunara u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici dovedeni su bivši direktor autoceste Rijeka - Zagreb Zlatko Korpar i dva bivša predsjednika uprave Mario Crnjak i Jurica Prskalo.

Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić ranije je potvrdio da su u istrazi nezakonitosti u Hrvatskim autocestama (HAC) uhićene četiri osobe koje se sumnjiči da su to javno poduzeće oštetili za gotovo 26 milijuna kuna. Potvrdio je i da su uhićenja povezana s aferom "Fimi media" u kojoj USKOK istražuje načine na koje su iz javnih poduzeća i ministarstava izvlačeni deseci milijuna državnih kuna.

Nakon Nevenke Jurak, vlasnice tvrtke "Fimi medija", preko koje su se spomenute nezakonitosti navodno provodile, uhićen je i bvši šef carine i rizničar HDZ-a Mladen Barišić. Oboje su u istražnom zatvoru, a do sada su pred USKOK-ovim istražiteljima u više navrata iznosili svoje obrane.

Uhićeni čelnici HAC-a terete se za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, među ostalim, i za poslove koje su dodjeljivali bez raspisivanja javnog natječaja.

Nakon privođenja i ispitivanja u policiji oni su, prema odredbama novog Zakona o kaznenom postupku, odvedeni pritvorskom nadzorniku u jedinicu za zadržavanje, a odande na ispitivanje u USKOK.

Odluči li ih USKOK zadržati u istražnom zatvoru oni bi najranije sutra trebali biti dovedeni na zagrebački Županijski sud kako bi im sudac istrage Krešimir Devčić odredio istražni zatvor.

Većina do sada uhićenih u aferi "Fimi media" u istražnom su zatvoru ostajali zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, ali i opasnosti od ponavljanja djela za koja ih se tereti.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 17.11.10. 19:48

aj da probam pogodit?! sigurno je nekaq hadeze upleten?!.
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika