17.11.2010. / 19:27

Autor: Hina

Hrvatska korak bliže Euru: Dva gola Kranjčara i jedan Kalinića za pobjedu nad Maltom

Idući nastup hrvatska reprezentacija ima 26. ožujka iduće godine kada gostuje u Gruziji

Dvostruki strijelac Niko Kranjčar (Foto: Igor Šoban)Dvostruki strijelac Niko Kranjčar (Foto: Igor Šoban)U susretu F skupine kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2012. godine reprezentacija Hrvatske je na stadionu Maksimir pred 8.000 gledatelja pobijedila Maltu 3:0 (2:0) i kraj godine će dočekati kao vodeća momčad skupine.

Golove za hrvatsku vrstu postigli su Niko Kranjčar (18, 42) i Nikola Kalinić (81).

U danu u kojem je Međunarodna nogometna federacija (Fifa) objavila najnoviju ljestvicu na kojoj hrvatska reprezentacija zauzima visoku devetu poziciju na svijetu, 'Vatreni' su na kišnom Maksimiru dočekali Maltu. Kao što se i očekivalo odabranici Slavena Bilić rutinski su odradili posao protiv 169. reprezentacija svijeta. Hrvatska nije briljirala, no težak teren i suparnički bunker nisu niti omogućili 'umiranje u ljepoti'.

Hrvatska je od prve minute dominirala i plela mrežu oko suparničkog gola i u 18. minuti je došla do prednosti. Niko Kranjčar je pokupio loptu na sredini suparničke polovine jurnuo prema golu i udarcem iz kosa s ruba kaznenog prostora pogodio suprotni kut za 1:0. Šest minuta kasnije odličnu priliku je imao Eduardo nakon Srnina ubačaja, no Hogg je odlično reagirao. U 31. minuti suparničkim vratima je zaprijetio i Modrić no njegov udarac je završio u vratnici. U 38. minuti pucao je i Petrić nakon povratne lopte Kranjčara, no nije uspio pogoditi okvir vrata.

Pritisak hrvatske vrste urodio je plodom u 42. minuti kada je Niko Kranjčar sjajnim udarcem ponovo s ruba kaznenog prostora postigao drugi gol na utakmici. Bio je to Nikin peti gol u zadnje tri utakmice hrvatske reprezentacije. Dva je zabio Izraelu u Tel Avivu u pobjedi 2:1, jedan gol Norveškoj (2:1), a večeras dva gola Malti.

Na otvaranju drugog poluvremena gosti su prvi put opasno zaprijetili, no Mifsud je sa 16 metara pucao preko gola. Na prvu hrvatsku priliku u drugom dijelu čekali smo do 60. minute kada je Srna opasno zaprijetio iz slobodnog udarca, no Hogg je ponovo bio spreman. U 78. minuti je odličnu priliku imao Kalinić koji je ušao u igru umjesto Petrića, no nije bio precizan. No, tri minute kasnije napadač Blackburna je sjajno reagirao na ubačaj Nike Kranjčara i udarcem glavom svladao malteškog vratara za prvijenac u hrvatskom dresu i konačnih 3:0.

Nakon četiri kola Hrvatska vodi na ljestvici sa 10 bodova, dva boda manje ima Grčka, dok je na trećem mjestu Gruzija sa šest bodova. Izrael i Latvija imaju po četiri boda, dok je na začelju Malta bez bodova.

Idući nastup hrvatska reprezentacija ima 26. ožujka iduće godine kada gostuje u Gruziji.

HRVATSKA - MALTA 3:0

ZAGREB. Stadion Maksimir - 8.000 gledatelja; Sudac: Duarte Gomes (Portugal);

Strijelci: 1:0 Kranjčar (18), 2:0 Kranjčar (42), 3:0 Kalinić (81)

Žuti kartoni: Srna (74) / Grima (84)

Crveni kartoni: -

HRVATSKA: Runje - Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Pranjić - Dujmović - Petrić (od 60. Kalinić), Rakitić (od 69. Iličević), Modrić, Kranjčar - Eduardo (od 78. Mandžukić)

MALTA: Hogg - Briffa, Grima, Caruana, Bajada - Schembri (od 70. Fenech), Pace, Hutchinson, Bogdanović (od 83. Sammut), Sciberras - Mifsud

LJESTVICA:

1. HRVATSKA 4 3 1 0 8:1 10
2. Grčka 4 2 2 0 4:2 8
3. Gruzija 4 1 3 0 3:2 6
4. Izrael 4 1 1 2 5:5 4
5. Latvija 4 1 1 2 3:5 4
6. Malta 4 0 0 4 1:9 0

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika