17.11.2010. / 20:41

Autor: Nacional.hr

Šuker demantirao napise: 'Ne treba plašiti ljude, novih poreza neće biti do 2012."

Šuker je istaknuo da porez ne treba očekivati prije 2012. jer mu je osnovni preduvjet puna primjena OIB-a i sređivanje gruntovnice kako takav namet nikoga ne bi zakinuo

Ivan Šuker                    (Foto:Igor Šoban)Ivan Šuker (Foto:Igor Šoban)"Nije dobro da se na ovakav način plaše ljudi", rekao je za HTV popodne ministar financija Ivan Šuker demantirajući tako spekulacije da Vlada Jadranke Kosor priprema novi porez na automobile, plovila i vikendice, a sve kako bi nadoknadila manjak lokalnim jedinicama od oko 800 milijuna kuna bez kojih su ostale sredinom godine zbog promjene Zakona o porezu na dohodak.

Šuker je istaknuo da porez ne treba očekivati prije 2012. jer mu je osnovni preduvjet puna primjena OIB-a i sređivanje gruntovnice kako takav namet nikoga ne bi zakinuo.

"Za takve stvari treba napraviti itekako kvalitetne i dobre analize. Ne bi bilo logično da ljudima na moru koji imaju tradicionalne barke do 5 metara - da se to oporezuje. To je njima nešto potpuno normalno. Morate sve te stvari uzeti u obzir i onda tek govoriti o porezu", kazao je Šuker.

Vezane vijesti

'Neplaćanje je pljačka, a u Hrvatskoj vlada kultura neplaćanja'

'Neplaćanje je pljačka, a u Hrvatskoj vlada kultura neplaćanja'

U pojedinačnoj raspravi o izmjenama općeg poreznog zakona izražena su suprotstavljena stajališta vladajućih i HDZ-a uz međuosbne optužbe za nastalo… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 17.11.10. 23:27

Debeli Krmak nas uvjerava kako je 2012-godina jos daleko. Mi znamo matematiku i brojiti dobro, dok on zna samo brojiti ukradeno!


registracija
5/3/10

starimudrac, 18.11.10. 07:16

ja mu vjerujem. ide izborna godina, zna da će HDZ izgubiti, pa će zato težak posao, rezanje plaća, povečanje poreza i nameta ostaviti drugima, SDPu, HNSu i partnerima. to smo već imali 2000.godine. kad kukuriku koalicija preuzme vlast, morati će drastično uvesti red u financijama i upravi, a to narod, stoka sitna zuba ne voli. ovi će kukurikat jedan mandat a "rvati" će si onda izabrati HDZ. nema nam pomoći. nama treba stečajni upravitelj. na 99 godina, ko hong kongu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika