17.11.2010. / 21:31

Autor: Hina

Bilić nakon pobjede protiv Malte: Plovimo dobro, na prvom smo mjestu i tako će ostati

Dvostruki strijelac Niko Kranjčar: "U klubu rijetko dobijam priliku, pa jedva čekam reprezentativne utakmice i mislim da se vidi po mom pristupu u tim susretima da sam željan igre"

Slaven Bilić (Foto: Igor Šoban)Slaven Bilić (Foto: Igor Šoban)U susretu F skupine kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2012. godine reprezentacija Hrvatske je na stadionu Maksimir pred 8.000 gledatelja pobijedila Maltu 3:0 (2:0) i kraj godine će dočekati kao vodeća momčad skupine.

Izbornik Slaven Bilić bio je zadovoljan igrom svoje momčadi: "Iako je teren bio težak čestitam igračima na rastrčanoj igri i stalnoj težnji da ostanu u rasporedu. Tražili su gol više, pokazali su ono što i na treninzima, gdje se također ne štede. To što smo u ovim kvalifikacijama primili samo jedan gol to je najveći iskorak, to znači da i naši 'fantazisti' puno rade u obrambenom dijelu igre, pa nam protivnici rijetko stvaraju prilike, a mi imamo uvijek dovoljno prostora za imaginaciju. Lijepo je što smo godinu završili bez poraza, ali moramo znati da nismo bili na SP. No, tko zna možda bi osvojili naslov svjetskih prvaka. Treba reći da smo mi u ove četiri godine izgubili samo četiri utakmice, a to je samo još jedan pokazatelj da se radi dobro i da uz malo sreće ova reprezentacija može napraviti puno. Također, u periodu od prošlih kvalifikacija za SP mi smo u hodu pomladili reprezentaciju i proširili smo krug reprezentativnih kandidata. I sada se manje osjeća izostanak standarnih reprezentativaca. Što se tiče nastavka kvalifikacija za EP 2012. očekuju nas dvije utakmice zaredom protiv Gruzije, 26. ožujka u gostima i onda početkom lipnja u Hrvatskoj. Te utakmice nisu odlučujuće, ali možemo si olakšati daljnji tijek kvalifikacija. Plovimo dobro, na prvom smo mjestu i tako će ostati ako Bog da, a dat će. Kad je pitanju ozljeda Ivice Olića, ona je teža nego što se u početku mislilo i liječnici predviđaju osam mjeseci za oporavak. To znači da bi se trebao vratiti sljedeće sezone. Mi ga očekujemo, moguće je da se vrati i bolji nego što je bio, iako je i prije ozljede bio fantastičan".

Dvostruki strijelac Niko Kranjčar: "U klubu rijetko dobijam priliku, pa jedva čekam reprezentativne utakmice i mislim da se vidi po mom pristupu u tim susretima da sam željan igre. Iako bih prije početka kvalifikacija pristao jedino na 12 bodova iz prve četiri utakmice, ipak moram reći da sam zadovoljan i sa 10. Uvjereni smo da smo predobra reprezentacija da ne bi uspjeli otići na EP.

Strijelac za 3-0 Nikola Kalinić: "Drago mi je što sam dobio priliku i nadam se da sam je dobro iskoristio. Nadam se dobrom i u drugom dijelu kvalifikacija. Teško je bilo nametnuti našu igru po ovako mokrom i blatnjavom terenu, ali sva sreća da je Kranjčar zabio u 18. minuti i onda je bilo puno lakše".

Vedran Ćorluka: Unatoč teškom terenu odigrali smo kvalitetno, pobijedili sa tri razlike. Bio sam dva tjedna ozlijeđen i nadam se da ću se sada i u klubu vratiti u punu formu i imati kontinuitet igara".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika