18.11.2010. / 07:49

Autor: Nacional.hr

Rončevićevih 10 mil. kuna: I novac iz 'afere kamioni' završio u tajnoj blagajni HDZ-a?

Postoje izjave svjedoka koje također upućuju na to da su sporni milijuni oprani preko Barišića i Fimi medije te da su išli prema Sanaderovoj blagajni. Time se objašnjava i činjenica da Sanaderu nije bilo ni na kraj pameti smijeniti Rončevića kada je protiv njega otvorena istraga, nego ga je postavio za ministra policije

Zbog 'afere kamioni' sudi se Ivi Bačiću i Berislavu RončevićuZbog 'afere kamioni' sudi se Ivi Bačiću i Berislavu RončevićuStara nagađanja da je novac koji je bivši ministar obrane Berislav Rončević izvukao u aferi Kamioni završio u crnoj blagajni što ju je oformio bivši premijer Ivo Sanader sada dobivaju potvrdu.

Kako piše Večernji list, u USKOK-u je sve više tragova koji upućuju na to da je 10 milijuna kuna, koliko je Rončević u izravnoj pogodbi s tvrtkom Iveco preplatio vojne kamione, preko ruku Mladena Barišića završilo u fondu kojim je gospodario bivši premijer.

Kao jedan od početnih tragova koji podupiru priču koja ide u tom smjeru jest taj da je Barišić bio kod Rončevića u Ministarstvu obrane 28. prosinca 2004., i to samo sat vremena prije nego što je potpisan ugovor o kupnji kamiona od Iveca.

Večernji piše i da postoje izjave svjedoka koje također upućuju na to da su sporni milijuni oprani preko Barišića i Fimi medije te da su išli prema Sanaderovoj blagajni. Time se objašnjava i činjenica da Sanaderu nije bilo ni na kraj pameti smijeniti Rončevića kada je protiv njega otvorena istraga, nego ga je postavio za ministra policije.

Podsjetimo, jučer je na suđenju Berislavu Rončeviću i Ivi Bačiću predstavljeno novo vještačenje cjelokupnog posla koje još više tereti optužene, iako je upravo obrana tražila da se vještačenje ponovi.

Iz vještačkog nalaza koji su napravili stručnjaci Prometnog fakulteta vidljivo je da upravo Ivecovi kamioni nisu zadovoljavali po niti jednoj od pet točaka, dok 10 milijuna kuna jeftinija MAN-ova vozila u tri točke udovoljavaju traženim uvjetima.

Rončević i njegova obrana isticali su kako MAN-ovi kamioni nisu imali traženu nosivost, ali i da koriste ograničeno gorivo koje ne bi odgovaralo potrebama misija u zemljama kao što su Afganistan i Čad. U svoju je obranu Rončević isticao da izborom MAN-ovih vozila na sebe nije želio "preuzeti odgovornost za tuđe živote".

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika