18.11.2010. / 10:38

Autor: Hina

'Pobjednik jer je žrtva': Počelo obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine

Na vukovarskom Memorijalnom groblju do sada su pokopane 854 žrtve Domovinskog rata. Od toga je 408 poginulih hrvatskih branitelja, 306 poginulih civila, 99 umrlih hrvatskih ratnih vojnih invalida, jedan umrli branitelj te 40 članova obitelji poginulih ili nestalih branitelja

U dvorištu vukovarske Opće bolnice počelo je obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)U dvorištu vukovarske Opće bolnice počelo je obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)Komemorativnim skupom i prigodnim programom učenika vukovarske Gimnazije pod nazivom "Vukovar-pobjednik jer je žrtva", u dvorištu vukovarske Opće bolnice počelo je obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 19. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

Pored velikog broja građana Vukovara i domoljuba pristiglih u Vukovar iz svih krajeva Hrvatske, komemorativnom skupu nazočni su predsjednik Republike Ivo Josipović, Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica Vlade Jadranka Kosor, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, đakovački i osječki nadbiskup mons. Marin Srakić, ministri u Vladi, saborski zastupnici te čelnici i predstavnici brojnih stradalničkih i braniteljskih udruga kao i političkih stranaka.

U Koloni sjećanja, sudionici obilježavanja "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine", predvođeni članovima Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora uputit će se potom gradskim ulicama prema 5,5 kilometara udaljenom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Ondje će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće kod središnjeg spomenika, autorice akademske kiparice Đurđe Ostoje.

Na vukovarskom Memorijalnom groblju do sada su pokopane 854 žrtve Domovinskog rata. Od toga je 408 poginulih hrvatskih branitelja, 306 poginulih civila, 99 umrlih hrvatskih ratnih vojnih invalida, jedan umrli branitelj te 40 članova obitelji poginulih ili nestalih branitelja.

Molitvu za ubijene, poginule i nestale branitelje i civile u jugo-srpskoj agresiji na Vukovar na groblju će moliti nadbiskup splitsko-makarski, mons. Marin Barišić, koji će potom na groblju predvoditi i svetu misu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika