18.11.2010. / 17:09

Autor: Hina

Amandmane na proračun podnijeli samo zastupnici Vinković i Srb

Amandmane na vladin prijedlog državnog proračuna za iduću godinu, sveukupno vrijedne nešto manje od 320 milijuna kuna, podnijela su samo dva saborska zastupnika - nezavisni Zoran Vinković i zastupnik HSP-a Daniel Srb.

Zoran VinkovićZoran VinkovićAmandmane na vladin prijedlog državnog proračuna za iduću godinu, sveukupno vrijedne nešto manje od 320 milijuna kuna, podnijela su samo dva saborska zastupnika - nezavisni Zoran Vinković i zastupnik HSP-a Daniel Srb.

Vinković kroz 17 amandmana ukupno vrijedne oko 300 milijuna kuna, od kojih je većina vezana uz projekte koji se tiču Đakova i Slavonije (obnova obilaznice, rodilišta, projekt zatvorene jahaonice Ergele Đakovo...), traži drukčiju raspodjelu novca iz proračuna za regionalne projekte.

"Vlada mora promijeniti odnos koji je dosad imala, a on je da su prolazili samo projekti tamo gdje je HDZ na vlasti ili gdje su kupovali glasove", kazao je Hini u telefonskom razgovoru Vinković.

Srb, pak, od Vlade traži da u proračunu ne osigurava 1,5 milijun kuna za osnivanje i financiranje zajedničkog vijeća općina ocijenivši kako bi to vijeće predstavljalo svojevrsnu paradržavu.

Kroz 16 amandmana, ukupno vrijednih oko 13 milijuna kuna, Srb također traži da vlada smanji sredstva koja se iz proračuna izdvajaju za općine s većinski srpskim stanovništvom i izjednači ih sa sredstvima (250 tisuća kuna) koja dobivaju ostale općine na ratom stradalim područjima.

"Ne može etnička pripadnost biti kriterij za dodjelu sredstava iz proračuna", kazao je Hini u telefonskom razgovoru Srb.

S tim ušteđenim sredstvima, predlaže amandmanom HSP-ov zastupnik, neka se iz proračuna financira prijevoz srednjoškolaca slabijeg imovnog stanja.

Sabor je jučer završio dvodnevnu raspravu o vladinom prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu. O amandmanima će zastupnici raspravljati, a potom o njima, kao i vladinom prijedlogu državnog proračuna, glasovati u utorak, 23. studenoga.

Predloženim državnim proračunom za iduću godinu Vlada predviđa prihode u iznosu od 107,4 milijardi kuna, a rashode u iznosu od 122,3 milijarde kuna, uz deficit od 14,9 milijardi kuna odnosno 4,3 posto BDP-a.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika