18.11.2010. / 19:18

Autor: Nacional.hr

Hvala na novim tramvajima: ZET planira pojedinačnu voznu kartu naplaćivati 25 kuna

Ako se ostvari najava ZET-a i karta poskupi na 25 kuna, biti će jeftinije voziti se taksijem Cameo koji za tu istu cijenu nudi prijevoz na udaljenost od 6 kilometara.

Bandić je ukinuo subvencije ZET-uBandić je ukinuo subvencije ZET-uZagrebački električni tramvaj neće moći preživjeti nakon ukidanja subvencija ukoliko ne podignu cijene voznih karata i ne postrože kontrole. Tako barem tvrdi direktor ZET-a Dubravko Baričević.

Večernji list piše kako bi zbog saniranja nešto manje od milijardu kuna duga i ukidanja gradskih subvencija, ZET će uvesti ekonomske cijene voznih karata i mjesečnih pokaza. To znači da bi cijena karte od jedne zone koja je do sad bila osam kuna skočila na čak 25 kuna.

Direktor Baričević ipak ističe kako će prilikom određivanja cijena mjesečnih karata u obzir uzeti imovinsko stanje građana, ali i prebivalište.

Uz to, iz ZET-a najavljuju i strože kontrole karata kao i kontrolu ulaza u vozilo.

No, to nije sve. Kako bi se uštedjelo na održavanju i ratama leasinga za autobuse i tramvaje koji su masovno kupovani posljednjih godina, u ZET-u će predložiti i novu shemu voznog reda.

U prijevodu, prorijediti će se polasci tramvaja i autobusa, pa će građani koji putuju iz udaljenijih dijelova grada morati dobro razmisliti kada će krenuti na posao kako ne bi 20 minuta proveli na stanici čekajući tramvaj ili autobus.

S pozitivne strane, ovo je prilika za taksi prijevoznike. Naime, ako se ostvari najava ZET-a i karta poskupi na 25 kuna, biti će jeftinije voziti se taksijem. Primjerice, Cameo koji za tu istu cijenu nudi prijevoz na udaljenost od 6 kilometara. To je udaljenost od Dubrave do centra Zagreba.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika