18.11.2010. / 20:22

Autor: Nacional.hr

Magma odobrila EMF dubinsko snimanje s pravom ekskluzivnosti do 31. prosinca

Povećanje temeljnog kapitala i upis dionica bilo je uvjetovano provedenim dubinskim snimanjem Društva na zadovoljstvo EMF-a te odlukama glavne skupštine društva o povećanju temeljnog kapitala i oslobođenju EMF-a od obveze podnošenja ponude za preuzimanje po upisu dionica

Goranko FižulićGoranko FižulićNadzorni odbor Magme dao je poljskoj tvrtki EMF suglasnost za početak dubinskog snimanja poslovanja te tvrtke s pravom ekskluzivnosti do 31. prosinca ove godine, priopćili su iz Magme danas.

Podsjetimo, Magma je jučer na Zagrebačkoj burzi objavila da će njen strateški partner biti poljski EMF koji će upisati približno 50,09 posto dionica Magme kroz povećanje temeljnog kapitala za 68 milijuna kuna, uplaćujući dionice po njihovoj nominalnoj cijeni od 10,00 kuna.

Povećanje temeljnog kapitala i upis dionica bilo je uvjetovano provedenim dubinskim snimanjem Društva na zadovoljstvo EMF-a te odlukama glavne skupštine društva o povećanju temeljnog kapitala i oslobođenju EMF-a od obveze podnošenja ponude za preuzimanje po upisu dionica.

Magma je tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana na Zagrebačkoj burzi obavijestila dioničare i ulagače o povećanju 15. tranše komercijalnih zapisa, a onda i o iskupu 12. tranšne. S obzirom na to da su jučer povećali 15. tranšu za milijun eura, ta je tranša ukupno povećana za 5,41 milijun eura s dospjećem u studenom 2011. Tijekom današnjeg dana stigla je obavijest o iskupu 12. tranše komercijalnih zapisa ukupne vrijednosti milijun kuna, čime su ispunjene sve obveze prema ulagačima čiji su komercijalni zapisi kao rok iskupa imali 2010. godinu.

Vezane vijesti

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Ako se ne dogodi čudo - a čuda su u biznisu rijetka - u iduća dva tjedna napokon bi trebao biti otvoren stečaj Magme. Uvod u konačni čin propasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika