18.11.2010. / 20:42

Autor: Totalsport

HOO: Prijedlog proračuna za 2011. godinu težak 128.7 milijuna kuna

Vijeće HOO-a još je jednom dalo snažnu potporu projektu Sportske televizije, kao prvom specijaliziranom sportskom televizijskom programskom kanalu u Hrvatskoj

Zlatko Mateša, predsjednik HOO-aZlatko Mateša, predsjednik HOO-aStručna služba Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) pripremila je prijedlog za donošenje proračuna HOO-a za 2011. godinu, a konačna verzija naći će se pred članovima Vijeća i Skupštine u prosincu 2010., nakon usvajanja državnog proračuna.

Radna verzija proračuna za predolimpijsku 2011. godinu napravljena je u skladu sa smjernicama Ministarstva financija RH-a, rekao je glavni tajnik Josip Čop na 19. sjednici Vijeća HOO-a održanoj danas u Zagrebu.

Ukupni prihodi za 2011. godinu planirani su u iznosu od 128.729.710 kuna i u odnosu na 2010. godinu su uvećani za 5.188.869 kuna. Redovna sredstva su prema prijedlogu državnog proračuna planirana na razini od 73,4 % u odnosu na 2010. godinu, odnosno umanjena su za 3.319.022 kn. Spomenuto umanjenje će se sukladno dogovoru kao i u 2010., kompenzirati povećanjem postotka izdvajanja prihoda od igara na sreću. Nadalje, kako je 2011. godina predolimpijska, za Projekt priprema hrvatskih sportaša na OI London 2012. planira se iz sredstava proračunske zalihe tražiti 8.000.000 kn neophodnih za uspješnu realizaciju Projekta.
Konačan prijedlog Programa javnih potreba sporta državne razine i proračuna HOO-a bit će izrađen nakon donošenja državnog proračuna za 2011. godinu.

O financijskom poslovanju HOO-a za prvih deset mjeseci
Glavni tajnik HOO-a Josip Čop podnio je izvješće o izvršenju proračuna HOO-a za razdoblje od 1.1. - 31. 10. 2010. rekavši kako se programi ostvaruju prema planu i podnesenim programskim zahtjevima, a financijska realizacija programa se odvija u skladu s priljevom sredstava. S obzirom na kašnjenja u doznačavanju prihoda iz državnog proračuna, postoje određeni problemi u realizaciji. U spomenutom razdoblju ukupno je realizirano prihoda u iznosu od 91.907.893 kn ili 74,39 % od ukupno planiranih godišnjih prihoda, te je rashodovano 98.436.804 kuna.

Sportska televizija
Vijeće HOO-a još je jednom dalo snažnu potporu projektu Sportske televizije, kao prvom specijaliziranom sportskom televizijskom programskom kanalu u Hrvatskoj. Vijeće je informirano kako je 16. studenoga 2010. Vijeće za elektroničke medije održalo javno otvaranje ponuda pristiglih na Natječaj, a konačna odluka o dodjeli koncesije očekuje se do 16. prosinca. Sportska televizija financirat će se u suradnji zainteresiranih poslovnih partnera i sponzora, ali ne iz redovnih sredstava HOO-a.

Realizacija Sporazuma s MORH-om
Sporazum HOO-a i MORH-a o suradnji, unapređenju i razvoju sporta u RH (potpisan 3. rujna 2010.), u jednom svom dijelu odnosi se i na zapošljavanje vrhunskih, kategoriziranih sportaša kao djelatnih vojnih osoba. S tim u vezi Vijeće je informirano kako je napravljena šira lista sportašica i sportaša koji ispunjavaju kriterije Sporazuma i s kojima će se obaviti razgovori oko zapošljavanja u MORH-u. Također, stručna grupa HOO-a obišla je vojno-sportske objekte MORH-a u Delnicama, Lori te na Malom Lošinju te izrazila zadovoljstvo kapacitetima i uvjetima koji su na visokoj razini, a temeljem Sporazuma ti objekti bit će na raspolaganju za pripreme hrvatskih sportaša.

50 olimpijskih kandidata za OI London 2012.
Odlukom Vijeća HOO-a bacač diska Roland Robert Varga uvršten je u Olimpijski program OI London 2012. kao potencijalni olimpijski B-kandidat. S ovom odlukom trenutačno se u Programu nalazi 50 sportaša olimpijskih kandidata, od kojih 27 potencijalnih A i 23 potencijalna olimpijska B-kandidata.

Stanje na dan: 18. studenoga 2010.
Potencijalni olimpijski A-kandidati (27):
Atletika (3) - Andras Haklits, Sandra Perković, Blanka Vlašić
Gimnastika (1) - Filip Ude
Hrvanje (1) - Nenad Žugaj
Jedrenje (5) - Šime Fantela, Ivan Kljaković Gašpić, Igor Marenić, Tina Mihelić, Tonči Stipanović
Kajak (1) - Stjepan Janić
Plivanje (1) - Duje Draganja
Stolni tenis (1) - Zoran Primorac
Streljaštvo (3) - Josip Glasnović, Snježana Pejčić, Saša Špirelja
Taekwondo (3) - Sandra Šarić, Lucija Zaninović, Martina Zubčić
Tenis (4) - Mario Ančić, Marin Čilić, Ivo Karlović, Ivan Ljubičić
Veslanje (4) - Damir Martin, Martin Sinković, Valent Sinković, David Šain

Potencijalni olimpijski B-kandidati (23):
Atletika (5) - Vera Begić, Martin Marić, Nedžad Mulabegović, Lisa Christine Stublić, Roland Robert Varga
Biciklizam (2) - Robert Kišerlovski, Hrvoje Miholjević
Gimnastika (1) - Robert Seligman
Hrvanje (2) - Tonimir Sokol, Neven Žugaj
Judo (2) - Tomislav Marijanović, Marijana Mišković
Kajak (1) - Mićo Janić
Plivanje (4) - Saša Imprić, Sanja Jovanović, Gordan Kožulj, Mario Todorović
Stolni tenis (1) - Tamara Boroš
Streljaštvo (1) - Anton Glasnović
Taekwondo (3) - Filip Grgić, Jelena Ivančić, Stipe Jarloni
Veslanje (1) - Mario Vekić

Vezane vijesti

SDA dosljedno protiv proračuna BiH

SDA dosljedno protiv proračuna BiH

Stranka demokratske akcije Bosne i Hercegovine (SDA) potvrdila je u srijedu kako će ostati dosljedna u protivljenju proračunu za 2012. godinu u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika