19.11.2010. / 08:01

Autor: Hina

Video: Eksplozija u rudniku na Novom Zelandu, nestalo 30 rudara

Na zapadnoj obali južnog otoka Novog Zelanda dogodila se najteža rudarska katastrofa zemlje kada je 1896. u eksploziji poginulo 65 rudara u rudniku Brunneer

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTrideset rudara se vode kao nestali nakon eksplozije u jednom rudniku na jugu Novog Zelanda, rekao je u petak gradonačelnik Grey Districta, gdje se dogodila nesreća.

"Nemamo dobre vijesti. Policija navodi da se između 25 i 30 rudara vode ako nestali nakon velike eksplozije u rudniku", rekao je gradonačelnik Tony Kokshoorn na Radiju Novi Zeland. Grey District je gradić na zapadnoj obali južnog otoka Novog Zelanda, na vrlo izoliranom mjestu. Eksplozija se dogodila poslijepodne u petak u rudniku ugljena Pike River, navodi polcija. Helikopteri i vozila hitne pomoći su na licu mjesta. TV kanal TV3 je naveo da su dva rudara izašla iz okna, ali o drugih 30 nema informacija.

Na zapadnoj obali južnog otoka Novog Zelanda dogodila se najteža rudarska katastrofa zemlje kada je 1896. u eksploziji poginulo 65 rudara u rudniku Brunneer.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika