19.11.2010. / 08:43

Autor: Totalsport

NHL liga: Stamkos upisao drugi hat-trick sezone

Nashville je u gostima savladao Montreal 3-0 i tako prekinuo pobjednički niz Canadiensa na četirima utakmicama. Vratar Predatorsa Pekka Rinne obranio je 30 udaraca za svoj drugi "shutout" sezone i 16. ukupno u karijeri

Igrači Tampe Marty St. Louis (lijevo), Brett Clark (desno) i Steven Stamkos (sredina)Igrači Tampe Marty St. Louis (lijevo), Brett Clark (desno) i Steven Stamkos (sredina)Dvadesetogodišnji kanadski centar Tampa Bay Lightninga Steven Stamkos istaknuo se individualnim učinkom u sinoć odigranim utakmicama američko-kanadske profesionalne hokejaške lige...

U gostujućoj pobjedi njegove Tampe Bay nad Philadelphijom 8-7 upisao je čak pet poena, tri gola i dvije asistencije. Ukupno je prvi pick drafta iz 2008. godine u aktualnoj sezoni na učinku od 19 golova i 35 poena, što ga čini vodećim igračem NHL lige u spomenutim kategorijama.

Odlučujući gol vrijedan dva boda zabio je pet minuta i 19 sekundi prije kraja Nate Thompson, a zanimljivo je da je to bio jedini gol u posljednjoj dionici. Čak devet od ukupno 15 postignuto ih je u prvoj trećini koja je pripala Philadelphiji 5-4.

Od ostalih igrača istaknimo još peterostrukog asistenta Martina St. Louisa (Tampa Bay) i dvostrukog strijelca Nikolaja Žerdeva (Philadelphia).

Boston Bruinsi upisali su 11. pobjedu u ukupno 17. odigranoj utakmici sezone. Na domaćem ledu porazili su Florida Pantherse s glatkih 4-0. Ljevokrilni kanadski napadač Milan Lucic zabio je tri gola, a finski 23-godišnji vratar Tuuka Rask je s 41 obranom ostvario "shutout" kao i prvu pobjedu u sezoni nakon što su prethodno u pet susreta koje je on započeo Bruinsi upisali tek jedan bod.

Nashville je u gostima savladao Montreal 3-0 i tako prekinuo pobjednički niz Canadiensa na četirima utakmicama. Vratar Predatorsa Pekka Rinne obranio je 30 udaraca za svoj drugi "shutout" sezone i 16. ukupno u karijeri, dva je gola zabio Nijemac Marcel Goc, a jedan Cal O'Reilly.

San Jose Sharksi imali su na gostovanju kod Dallasa vodstvo 4-2 manje od tri minute prije kraja susreta. No, Dallas je golovima Jamesa Neala i Mikea Ribeira u samo 29 sekundi uspio izjednačiti i odvesti utakmicu u produžetak, a ondje na kraju i pobijediti drugim golom Ribeira na susretu.

Dallasu je upisana pobjeda bila druga uzastopna i 10. u 17 odigranih susreta.

NHL liga, četvrtak:

Boston - Florida 4-0

Toronto - New Jersey 3-1

Philadelphia - Tampa Bay 7-8

Montreal - Nashville 0-3

Dallas - San Jose 5-4, produžetak

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika