19.11.2010. / 09:36

Autor: Nacional.hr

Pijanistički recital Brune Vlaheka 25. studenog u Hrvatskom glazbenom zavodu

Na programu su neka od kapitalnih djela svjetske pijanističke baštine - Haydnova Velika sonata u C-duru, Ravelova Barka na oceanu, Poloneza-fantazija Frédérica Chopina i Treća sonata u f-molu Johannesa Brahmsa

Bruno VlahekBruno VlahekU četvrtak, 25. studenog s početkom u 20 sati, u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu, pijanistički će recital održati istaknuti mladi hrvatski glazbenik Bruno Vlahek. Na programu su neka od kapitalnih djela svjetske pijanističke baštine - Haydnova Velika sonata u C-duru, Ravelova Barka na oceanu, Poloneza-fantazija Frédérica Chopina i Treća sonata u f-molu Johannesa Brahmsa. Koncert organizira Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika u sklopu svojeg redovitog koncertnog ciklusa pod nazivom „Zagrebački umjetnici zagrebačkoj publici".

Pijanist i skladatelj Bruno Vlahek rođen je 1986. u Zagrebu gdje u dobi od devet godina započinje glazbeno obrazovanje. Već dvije godine kasnije osvaja prvu nagradu na međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste u Pinerolu (Italija), da bi zatim postao i apsolutnim pobjednikom hrvatskih državnih natjecanja u Dubrovniku 1999. i 2000.

Pobjednik je međunarodnih pijanističkih natjecanja u Parizu i Lleidi (Španjolska), dobitnik je švicarske nagrade „Paderewski", a za svoj skladateljski rad nagrađen je i od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika