19.11.2010. / 11:31

Autor: Nacional.hr

Službena potvrda iz Beograda: Srbija izašla iz recesije

"Povoljan je trenutak za ulaganje u auto industriju, ne samo zbog državnih poticaja već i zbog vrlo niskih poreza na plaće, niskog poreza na korporativnu dobit te zbog kvalificirane i jeftine radne snage", rekao je Dinkić

Mlađan DinkićMlađan DinkićSrbijanski ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je kako je Srbija i službeno izašla iz recesije te da očekuje da će do kraja godine gospodarski rast iznositi oko dva posto.

Dinkić je rekao da je Srbija prošle godine imala pad bruto domaćeg proizvoda od 2,8 posto, poslije uzastopnog petogodišnjeg rasta od sedam posto.

Napomenuo je kako će Srbija poseban naglasak staviti na automobilsku industriju koja se vrlo brzo razvija u susjednoj nam zemlji.

Dinkić je bio na sastanku sa slovenskim investitorima koje je pozvao da ulažu u automobilsku industriju.

"Slovenski investitori mogli bi iskoristiti povoljni trenutak za ulaganje u auto industriju, ne samo zbog državnih poticaja već i zbog vrlo niskih poreza na plaće, niskog poreza na korporativnu dobit te zbog kvalificirane i jeftine radne snage", rekao je Dinkić koji je napomenuo kako srbijanska radna snaga ipak nije jeftina kao kineska, ali je zato puno kvalitetnija.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
26/11/09

abar, 19.11.10. 12:19

to im Šuki sve sredio sa Jacom


registracija
30/6/10

petrus7, 19.11.10. 13:39

Poslali srbi svoju kravu bjeloglavu da nas upropasti da bi oni bili bolji od nas.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 19.11.10. 15:43

Janezi oprez ,bre Srbin ce vam podvaliti Fabriku Crvena Zastava.To je samo srot,sjetite se samo "kvalitete" Yuge.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 19.11.10. 22:52

A koju to mi kvalitetu imadosmo ? De ne seri budalo priglupa. Ići ćeš ti u Srbiju kod Ludog Milančeta na bauštelu ! Kad ti Jaca Plačip*ička da otkaz i nogu u dupe pedersko! Stoko, prodaješ bulju za tanjur graha.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika