19.11.2010. / 13:37

Autor: Nacional.hr

Soda bikarbona - magični prah za vlastitu ljepotu i besprijekoran dom

Soda bikarbona koristi se za čišćenje, međutim i za pripremu mnogih jela. Međutim, to je samo jedna u nizu blagodati ovog bijelog praha

Osim što se koristi kao sredstvo za njegu lica i tijela, soda bikarbona trebala bi biti jedan od 'najboljih prijatelja' svake žene u kućanstvu, piše portal dobre vijesti.

Naime, ovaj magičan bijeli prah, za razliku od ostalih proizvoda za čišćenje ima prihvatljivu cijenu, a pomoći će vam da svoj dom dovedete do savršenstva!

1. Nije tajna da je soda bikarbona ubojica neugodnih mirisa. Ukoliko ste za ručak, između ostalog konzumirali češnjak, čaša obične vode i žlica sode bikarbone biti će sasvim dovoljno da uklonite loš zadah. Osim toga, soda bikarbona pomaže pri izbjeljivanju zubiju.

2. Sodu možete koristiti i tijekom pripreme nekih jela, primjerice mesa. Nekoliko mrvica ovog magičnog praha omekšati će i najžilaviji komad vaše omiljene vrste mesa.

3. Zagorene tave i zdjele zadaju probleme mnogim ženama, međutim uz sodu bikarbonu ovaj problem postat će prošlost. Mješavinu sode bikarbone i vode ostavite na tavi desetak minuta.

4. Sodu bikarbonu možete koristiti i kao osvježivač mirisa. Bijelim prahom napunite staru čarapu i objesite u ormar ili toalet. Svoj novi omiljeni miris mijenjajte svakih mjesec dana.

5. Kada primjetite da vam cvijeće u teglicama ne izgleda baš najbolje, umjesto zalijevanja običnom vodom, dodajte i malo sode. Kroz tjedan dana vaše biljke će ponovno živnuti.

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 19.11.10. 16:09

Da li djeluje i protiv HDZ-a?


registracija
17/10/07

Radmila, 19.11.10. 17:49

Nekad se u sve vrste pripremanja hrane dodavala soda bik. Primjerice ako zelite da se crveni luk istopi pri przenju malo sode ce to uciniti narocito za fis. Postoji i tumacenje u ljecenju raka ima na googlu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika