19.11.2010. / 17:55

Autor: Martina Čizmić

Partija pod pritiskom, slijede smjene 'nepodobnih' ministara? 'Kosor ide u rekonstrukciju Vlade'

Premijerka će za izbornu godinu trebati puno jači sastav od ovog aktualnog, a tko će otići znat će se vjerojatno prije kraja ove godine

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor još je u rujnu tijekom svog posjeta SAD-u najavila kako bi će do kraja godine krenuti u rekonstrukciju Vlade. Čini se da je to vrijeme došlo.

Tportal piše kako su im u Banskim dvorima potvrdili da premijerka priprema rekonstrukciju Vlade, no daljnjih informacija nema.

Nagađa se kako je jedan od povoda za rekonstrukciju i posljednji sukob s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, ali i sve šira istraga u aferi Fimi Media i oko "crnih fondova" HDZ-a.

Zanimljivo, na sjednici Vlade premijerka Kosor je prilikom predstavljanja Zakona o fiskalnoj odgovornosti istaknula kako će "ministar koji prekrši odredbe tog zakona morati staviti svoj mandat na raspolaganje". Možda je upravo to bilo upozorenje ministrima da im se stolice tresu.

Kosor prijeti ministrima: 'Neposlušni pojedinci bi mogli biti smijenjeni'

Milinović se priprema za odlazak? 'Spreman sam i odstupiti ako to pomogne HDZ-u!'

Javio se i Kalmeta: 'Nema razloga da se vodi istraga protiv mene. Ja sam samo kotačić u HDZ-u

Premijerka će za izbornu godinu trebati puno jači sastav od ovog aktualnog, a tko će otići znat će se vjerojatno prije kraja ove godine.

Inače, treba istaknuti i da na današnjoj sjednici Vlade nije bilo govora o Bianci Matković i njenom razrješenju s dužnosti državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva. Podsjetimo, bez službenog razrješenja ona ne može ponovno aktivirati svoj mandat u Saboru.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 19.11.10. 18:06

Pa jel nije Mudre reka da će u knjizi sve reć!


registracija
5/3/10

starimudrac, 19.11.10. 21:33

posljednji pokušaj brice, da od guzice napravi lice.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika