19.11.2010. / 17:28

Autor: Hina

NATO: U Lisabonu traje "antisummit"

Na tom "antisummitu" koji treba trajati do nedjelje, sudionici će slušati predavanja o novoj strategiji NATO-a, njegovu nuklearnom arsenalu, odnosima s Rusijom i stanju u Afganistanu, temama koje su na dnevnom redu svjetskih čelnika

Foto: ReutersFoto: ReutersPedesetak aktivista za mir okupilo se u petak u jednoj lisabonskoj srednjoj školi kako bi prosvjedovali protiv NATO-ova susreta na vrhu, u organizaciji Međunarodne koordinacije protiv NATO-a (ICC), u prigodi službene sjednice čelnika Sjevernoatlantskog saveza.

"Više od 150 aktivista za mir nije nam se moglo pridružiti, jer su vraćeni s portugalske granice", istaknuo je u svom nastupnom govoru glasnogovornik ICC-a, Nijemac Reiner Braun koji je početkom tjedna najavio dolazak 300 do 400 ljudi.

"Ovo je još jedan dokaz da NATO i demokracija ne idu zajedno", dodao je pred slušateljima, među kojima su bili predstavnici organizacija iz Njemačke, Belgije, Španjolske, Francuske i Irske.

U petak ujutro, glasnogovornik portugalske policije potvrdio je za agenciju France Presse da je "dvjestotinjak ljudi vraćeno", uglavnom aktivista, otkako je u utorak uvedena kontrola na granici Portugala koji ne želi da se ponove sukobi što su obilježili prošli NATO-ov summit u travnju 2009. u Strasbourgu.

Na tom "antisummitu" koji treba trajati do nedjelje, sudionici će slušati predavanja o novoj strategiji NATO-a, njegovu nuklearnom arsenalu, odnosima s Rusijom i stanju u Afganistanu, temama koje su na dnevnom redu svjetskih čelnika koji će se okupiti u četvrti daleko od središta portugalske prijestolnice.

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika