19.11.2010. / 18:57

Autor: Totalsport

Plušenko: Moj cilj je zlato u Sočiju!

Nadam se da nisam rekao svoju zadnju riječ u umjetničkom klizanju, rekao je Plušenko

Jevgenij PlušenkoJevgenij PlušenkoRuski klizački šampion, 28-godišnji Jevgenij Plušenko, najavio je da u umjetničkom klizanju još nije rekao svoju zadnju riječ, iako je trenutno suspendiran.

Plušenko je na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru osvojio srebrnu medalju. Branitelj naslova iz Torina vodio je nakon kratkog programa, no kontroverzne sudačke ocjene u slobodnom programu gurnule su na olimpijski tron Amerikanca Evana Lysaceka. Plušenko je bio izrazito nezadovoljan takvim raspletom, smatrajući da je zaslužio zlatnu medalju, a njegovo mišljenje dijelili su brojni klizački eksperti, ne samo u Rusiji.

Bilo kako bilo, nakon toga je zbog ozljede otkazao nastup na Svjetskom prvenstvu u Torinu u ožujku ove godine. No, nastupio je na nekim revijama bez dozvole svog matičnog saveza, pa ga je Međunarodni klizački savez u lipnju suspendirao.

- Nadam se da nisam rekao svoju zadnju riječ u umjetničkom klizanju. Usprkos suspenziji, i dalje redovito treniram, kako bih ostao u formi. Ja sam i dalje član ruske reprezentacije. Nisam se vratio klizanju samo na jednu ili dvije godine. Moj cilj je osvajanje zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine - izjavio je Plušenko za jedan ruski dnevnik.

Uz zlato (Torino 2006.) i dva srebra (Salt Lake City 2002., Vancouver 2010.) sa Zimskih olimpijskih igara, Plušenko u svojoj kolekciji trofeja ima tri naslova svjetskog prvaka, a prvak Europe je bio šest puta.

Vezane vijesti

Plušenku uspješno operirano koljeno

Plušenku uspješno operirano koljeno

Europski prvak u umjetničkom klizanju Rus Jevgenij Plušenko prošlog mjeseca je pod blokadom po sedmi puta osvojio kontinentalni naslov, a u četvrtak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika