19.11.2010. / 19:27

Autor: Hina

Pahor se neće osvrtati na tvrdnje oporbe da gubi legitimitet, a izbora se ne boji

Slovenski premijer Borut Pahor neće se osvrtati na ocjene da je njegova vlada neuspješna i da je za državu najbolje rješenje u prijevremenim izborima, objavio je u petak ured predsjednika slovenske vlade, reagirajući na tvrdnje oporbenog prvaka i nekadašnjeg premijera Janeza Janše s konferencije za novinare.

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer Borut Pahor neće se osvrtati na ocjene da je njegova vlada neuspješna i da je za državu najbolje rješenje u prijevremenim izborima, objavio je u petak ured predsjednika slovenske vlade, reagirajući na tvrdnje oporbenog prvaka i nekadašnjeg premijera Janeza Janše s konferencije za novinare.

"U vezi s današnjom izjavom Janeza Janše premijer Borut Pahor u svoje i u ime vlade ocjenjuje da se na takva stajališta oporbe vlada ne treba osvrtati. Vlada će i dalje ostati vjerna programu provođenja temeljitih strukturnih reformi. Pomoću njih ćemo postići dugoročnu stabilizaciju javnih financija, kako bi se Slovenija uvrstila u krug najboljih i najrazvijenijih država Europske unije", navedeno je u priopćenju ureda slovenskog premijera.

Kako se dodaje u priopćenju, Pahor smatra da se Janšine neopravdane ocjene kako je sadašnja vlada izgubila legitimitet i da ne provodi reforme koje je najavila, pa je potreban širi društveni dogovor o izlasku iz krize, te provedba što skorijih prijevremenih izbora na polovici mandata sadašnje vlade temelje na trenutačno niskoj popularnosti vlade uzrokovanoj njenim inzistiranjem na nužno potrebnim reformama za gospodarski preokret i jačanje konkurentnosti.

"Oporba ima pravo na svoje mišljenje i na nastojanje da se održe prijevremeni izbori, ali se vlada ni prijevremenih izbora ne boji. O uspješnosti ove vlade u svakom će slučaju konačnu odluku izreći birači", navedeno je u izjavi Pahorova ureda.

Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika