20.11.2010. / 08:59

Autor: Hina

Završeno snimanje kadrova za film Angeline Jolie u BiH

Šarkić je objasnio kako je dio filmske ekipe Angeline Jolie snimao samo kadrove na lokalitetu bivše vojarne Maršal Tito u Sarajevu, Kozije Ćuprije te panorame Sarajeva i prolaze kamiona sa statistima, a u Varešu određene interijere i autentične lokacije

Brad Pitt i Angelina JolieBrad Pitt i Angelina JolieU petak je završeno snimanje kadrova za 'Untitled love story', filmski prvijenac hollywoodske dive Angeline Jolie s ratnom tematikom iz BiH na lokacijama u Sarajevu i Varešu, potvrdio je vlasnik kuće Scout film iz Sarajeva Edin Šarkić.

Šarkić je objasnio kako je dio filmske ekipe Angeline Jolie snimao samo kadrove na lokalitetu bivše vojarne Maršal Tito u Sarajevu, Kozije Ćuprije te panorame Sarajeva i prolaze kamiona sa statistima, a u Varešu određene interijere i autentične lokacije.

Dodao je kako se, za razliku od ranije predviđenog snimanja setova s glumcima, najveći dio filma snima u Budimpešti umjesto u Sarajevu i Varešu.

Slavna glumica ranije je odustala od snimanja filma s glumačkom ekipom u Sarajevu zbog zabrane vlasti i prigovora udruga Žena-žrtava rata koje su tvrdile da ih sadržaj filma vrijeđa, iako nigdje u javnosti nije objavljen scenarij filma po kojem se, navodno, jedna Bošnjakinja zaljubljuje u srpskog vojnika koji je prethodno siluje.

Slavna glumica je, uz posredovanje sarajevskog ureda Visokog povjereništva Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), uputila molbu za susret s članicama ove udruge kako bi im objasnila da filmom ne želi nikoga povrijediti, no odgovor iz udruge bio je negativan.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika