20.11.2010. / 15:56

Autor: Hina

Roditelji poručili Bandiću: 'Punom pelenom protiv prazne gradske kase'

Svojim dolaskom prosvjed je podržao i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić koji je istaknuo da neće dopustiti udar na roditelje s malom djecom i da "prva linija obrane gradskog proračuna" ide preko male djece i njihovih roditelja koji grcaju u kreditima

Autor:
Boris ŠĆitar/PIXSELLAutor: Boris ŠĆitar/PIXSELLU organizaciji udruge Roda na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održan je danas prosvjed pod sloganom "Spašavam zagrebački proračun" kojim su, kako je rekla predsjednica udruge Mirela Blažanović željeli ukazati na nepravednost gradonačelnikova prijedloga o uvođenju imovinskog cenzusa za subvencioniranje dječjih vrtića i jaslica.

Čini se da će opet sve ono što su platili kroz prirez, roditelji i dalje plaćati, a najveći je dio gradskog proračuna napunjen iz naših džepova i želimo pokazati da je odluka nepravedna, istaknula je Blažanović. Poručila je da se ne može sve prelamati preko najosjetljivijih - djece i mladih obitelji koje su budućnost Zagreba i Hrvatske.

Također je rekla da je neprihvatljivo što nisu roditelji konzultirani, što su prevelike razlike između najnižih i najviših cjenovnih razreda i što će mlade obitelji preko noći osiromašiti te neće biti sposobni preživljavati od mjeseca do mjeseca.

Odgovarajući na novinarski upit Blažanović je kazala da nisu u potpunosti protiv uvođenja imovinskog cenzusa, jer je u mnogim državama u Europi i svijetu to tako uređeno, ali da su protiv da se u tome kreće od vrtića umjesto od drugih manje bolnih stvari.

Svojim dolaskom prosvjed je podržao i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić koji je istaknuo da neće dopustiti udar na roditelje s malom djecom i da "prva linija obrane gradskog proračuna" ide preko male djece i njihovih roditelja koji grcaju u kreditima.

S predstavnicima udruge Roda pokušavamo pronaći prihvatljivije rješenje i nadam se da ćemo do njega i doći, kako se teret krize ne bi prelio na roditelje s malom djecom, rekao je Bernardić te poručio: Ne bude li prevladao razum, spremni smo i na nove izbore.

I predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem također je rekao da kada su u pitanju interesi građana, mladih ljudi i djece da su ih spremni braniti i po cijenu novih izbora, jer ne žele prekinuti SDP-ov kontinuitet njihove zaštite i socijaldemokratske politike.

Prosvjednom skupu bilo je nazočno oko 200-tinjak roditelja s malom djecom, a neki od njih nosili su transparente na kojima je, među ostalim pisalo "Iz harača u harač", "Sve smo to već platili", "Punom pelenom protiv prazne gradske kase".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
15/2/06

SigaZG, 20.11.10. 16:26

nitko se od njih ne pita koliko troše na cigarete,mobitele i kojekakve gluposti,a kad treba nešto platiti za djecu onda je vrtić luksuz i za to nemaju love,krenite od svog praga i nemojte zakidati djecu smrdljivim cigaretama i svojim egoizmom


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika