21.11.2010. / 13:08

Autor: Hina

'Udar' na 1,2 millijuna građana: Sabor sutra o zamrzavanju rasta mirovina u 2011.

Tako gotovo 1,2 milijuna umirovljenika ni u idućoj godini ne mogu očekivati da će im mirovine biti usklađene s rastom životnih troškova i BDP-a

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatski sabor sutra će po hitnom postupku raspraviti Vladin prijedlog Zakona o odgodi usklađivanja mirovina u idućoj godini.

Vlada, naime, predlaže da se ni 2011. mirovine dva puta godišnje ne usklađuju s rastom plaća i potrošačkih cijena.

Predloženim bi zakonom o zamrzavanju rasta mirovina u 2011. bile obuhvaćene sve mirovine ostvarene na temelju Zakona o mirovinskom osiguranju i posebnih propisa o mirovinskom osiguranju, koje isplaćuje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Tako gotovo 1,2 milijuna umirovljenika ni u idućoj godini ne mogu očekivati da će im mirovine biti usklađene s rastom životnih troškova i BDP-a, iako se, prema Vladinim projekcijama, u 2011. očekuje gospodarski rast od 1,5 posto BDP-a.

Prijedlog Zakona o odgodi usklađivanja mirovina za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2011. godine dio je Vladinog paketa zakona koji je u saborsku proceduru upućen zajedno s prijedlogom državnog proračuna za iduću godinu.

O proračunu i pratećim zakonima zastupnici bi, prema najavama, trebali glasovati u utorak.

Sjednica Sabora sutra počinje u 10,30 sati.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika