21.11.2010. / 15:42

Autor: Nacional.hr

Arsenal smrti u Jadranu: 'NATO već godinama odlaže otrovne terete blizu talijanske i hrvatske obale'

"Koncentracija iperita, fosfora i ostalih otrovnih kemikalija je zastrašujuća, a bombe su podložne mijenama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti"

"Moja su otkrića rezultat istraživanja podmorja, odnosno višemjesečnog rada u vojnim arhivima diljem Europe. Nedavno je duž talijanske obale zabilježen masovni pomor kornjača i delfina, a u talijanskoj državnoj agenciji Icram, koja prati tu pojavu, navode da su na tijelima uginulih životinja pronađene opekline i duboke rane", otkrio je u razgovoru za Glas Istre Gianni Lannes, taljanski novinar koji u svojoj novoj knjizi otkriva zastrašujuće podatke o otrovnom teretu NATO pakta, koji se već godinama odlaže širom Jadranskog mora. Prema njegovim riječima, radi se o 'pokretnom arsenalu smrti', odnosno o 24 zone gdje avioni NATO-a prilikom povratka iz vojnih misija bacaju neiskorištene bombe i rakete. Te se zone, tvrdi, nalaze ne samo u međunarodnim vodama, nego i unutar državnog prostora, kako s talijanske tako i s hrvatske strane.

Prema njegovim riječima, te se zone za vojni otpad prostiru od Trsta, odnosno sjevernog Jadrana, pa sve do juga, do Santa Maria di Leuce, grada pred Otrantskim vratima. "Na dnu pred obalom Pesara, pedesetak milja od istarske obale, nalazi se ogromni arsenal bombi iz Drugog svjetskog rata i iz vojne misije NATO-a iz 1999., prilikom bombardiranja Srbije. Koncentracija iperita, fosfora i ostalih otrovnih kemikalija je zastrašujuća, a bombe su podložne mijenama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti", priča Lannes za Glas Istre. U knjizi koju se sprema objaviti navodi zastrašujuće podatke o iznimno velikom broju slučajeva tumora kod novorođene djece na poluotoku Gargano, preko puta Visa, te o raznim urođenim malformacijama.

Vezane vijesti

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Iako su prije nekoliko mjeseci dogovorili knjiženje vojne imovine, vladajuća šestorka nije realizirala dogovor u Parlamentu BiH. Postavlja se pitanje… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 21.11.10. 20:04

Ako su navodi istiniti, to samo potvrduje moje misljenje - NATO je problem, a ne rjesenje. Gdje NATO "kroci" oziljci tesko i sporo zarastaju, i na ljudima kao i na prirodi.


registracija
5/3/10

starimudrac, 22.11.10. 07:38

kaj je ono gorilo na kornatima ? pa da su vojni helići morali ići odmoći vatrogascima ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika