22.11.2010. / 08:16

Autor: Nacional.hr

Previše lopova, premalo tužitelja: Bajić hitno traži stotinjak novih suradnika

Bajiću prema nekim podacima fali 73 nova zamjenika u općinskim i najmanje 34 u županijskim odvjetništvima. Uz njih treba zaposliti još stotinjak novih savjetnika, stručnih suradnika, daktilografa, vozača i ostalih osoba bez kojih odvjetništvo ne može funkcionirati

Državno odvjetMladen BajićMladen Bajićništvo do jeseni iduće godine mora zaposliti oko stotinjak novih tužitelja ili bi u suprotnom moglo doći do sloma kaznenopravnog sustava.

Osim što su mu tužitelji iz dana u dan zauzeti s procesuiranjem novih lopova iz redova političkih elita, Mladen Bajić ima problema i s novim Zakonom o kaznenom postupku koji će se od 1. rujna iduće godine primjenjivati za sve postupke, a ne samo za tzv. 'uskočke predmete'.

Kako piše Večernji list, stvar je u tome da po novom zakonu više nema istražnih sudaca koji će provoditi dokaze koje su sakupili tužitelji i policija, već će teret dokaza biti isključivo na tužiteljstvu koji će temeljem prikupljenih dokaza sami podizati optužnice i braniti ih na sudu.

Bajiću prema nekim podacima fali 73 nova zamjenika u općinskim i najmanje 34 u županijskim odvjetništvima. Uz njih treba zaposliti još stotinjak novih savjetnika, stručnih suradnika, daktilografa, vozača i ostalih osoba bez kojih odvjetništvo ne može funkcionirati.

Isto tako država mora završiti informatizaciju DORH-a te bi trebalo krenuti s ukidanjem odvjetništva iz manjih sredina te njihovim spajanjem čime bi se još više poboljšala efikasnost njihovog rada.

Vezane vijesti

Ne mogu goniti kriminalce

Ne mogu goniti kriminalce

Rad glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i svih zaposlenih ovog će tjedna opet biti pod povećalom Sabora, koji jednom godišnje analizira… Više

Komentari

registracija
26/11/09

abar, 22.11.10. 08:50

Nek uzme Jacu i ministre


registracija
20/11/10

imalkogod, 22.11.10. 09:25

Bajiću,takve zaposli koji će opstruirati sve istrage kad su u pitanju vođe kriminala...nalogodavci.......a kaznjavati kokošare.To si radio svih ovih godina.Fujjjj!!!


registracija
1/1/70

, 22.11.10. 09:26

Hitno zaposliti stotinjak tužitelja ili će se urušiti kazneni sustav

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Neće se urusiti sustav,nego će se povećati broj MAFIJAŠA i to zaslugom ove bitange sa slike.


registracija
1/1/70

, 22.11.10. 09:31

Da se zaposle i 500 tuzitelja ----
.Nebih se napravilo nista...

I ovima kojim se sada sudi

.
Ostaju NEDODIRRLJIVI
.
znaci svima se sudi ali niko optuzeni da dobije ZATVOR
.
igra se nastavlja u BANANI


registracija
27/8/09

Lujo1, 22.11.10. 10:05

"Hitno zaposliti stotinjak tužitelja ili će se urušiti kazneni sustav" - GLUPOST!
Hitno bajića čorkirati u Remetinec i nek pjeva zakaj je sve ove godine zatajival lopovluk i time on dovel ovu jadnu državu tu gde je sad!
A onda ko jednog od najvećih lopina i veleizdajnika na doživotnu robiju!!!
Samo bi na taj naćin i ovo tužitelja i sudaca (s vi korumpirani i došli po političkoj podobnosti) možda konačno počelo od straha i nekaj delati.
Pravo rješenje bi bilo naravno sve njih u bajbukanu, a uvesti iz Njemačke i tužitelje i suce na recimo 10 godina!!!


registracija
1/1/70

, 22.11.10. 10:37

Hitno zaposliti stotinjak tužitelja ili će se urušiti kazneni sustav
Od jeseni će svi tužitelji sami prik

======================================

To je logika Mladena Bajića,zaposliti što više svojih dzabaleboaroša a što kriminal cvijeta u drzavi...što razno razni Žužili,Protege,Pasalići,Sanaderići,Kaljmeti,Vukelici,Jure Radići......................slobodno šetaju,grade....i pljačkaju,to je njemu i njgovim zadnja rupa na svirali.Ebeš ovakvu državu u kojoj Bajić kolo igra.


registracija
30/9/09

davor12345, 22.11.10. 10:59

Evo... ja nemam posla... moga bi bit vozač ...


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 22.11.10. 11:41

HA HA HA HA Metastaze!!!

Prvo nesposobna i preglomazna drzavna administracija stvori korupciju. Onda ih treba jos stotine da bi tu korupciju istrazivalo, pa tisuce da bi tu korupciju procesiralo!!!
Negdje sam citala da samo jedan od tih slucajeva ima oko 45000 stranica, covijek moze zavrsiti medicinski faks ako procita i izuci 45000 stranica.
Tko ce platiti sve te birokrate!!!! Tko ce platiti sav taj unisteni papir, 45000 stranica koje ti birokrati samo pisuckaju sa svojim glupostima.

Stvarno koliko pavnika treba da bi se uvidjelo da je Sanader muljator i lopov?
Znam, Znam, pravna drzava radi svoj posao. Medutim kako to da pravna drzava ne radi svoj posao kada treba stiti hrvatske radnike, firme i proizvodnju, kada treba stiti proracun. Pravna drzava samo radi svoj posao kada treba stiti prva Sanadera, Zuzula, Kutle itd.itd.itd.


registracija
11/1/10

fluid, 22.11.10. 11:58

Kako je kriminal metastazirao i u najmanju poru hrvatskoga bića,Bajiću je potrebno ne 73 već 7 300 tužitelja a da bi uspjeli efikasnije djelovati.Cijela nacija je ogrezla u kriminal.Naravno,svatko prema svojim pozicijama i mogućnostima.Jedinstvo Hrvata,kakvo u povijesti nije postojalo,iz 90.-ih godina je ubijeno zauvjek Tuđmanovom i hercegovačkom doktrinom a nakon toga sljedi pljačka kako je to Bruno Bušić predvidio još davne 74.god.Poznavajući dobro "hrvatsko biće",nevjerovatno točno je opisao šta će se dogoditi nakon osamostaljenja koje je smatrao neminovnim.Svjedoci smo nesposobnosti sada i naše generacije,da stvorimo državu na temeljima pravde i pravičnosti.Ponajprije bi trebalo preispitati kršćanske korjene a potom utvrditi gradivo o moralu i moralnim vrijednostima.Nije sve ostavština komunizma.I tada se išlo u crkvu.Koliko se naučilo i koja je bila svha odlaska u cr kvu ,ostaje da se svako pojedinačno priupita.


registracija
4/3/10

akobogda, 22.11.10. 12:34

Ogroman broj mladih pravnika volontira (radi besplatno) po odvjetničkim uredima i čeka priliku za posao.
Pustite njih s lanca, možda im se posreći. Stari pravosudnu mafiju pohapsite ili natjerajte da rade posao za koji su dobro plaćeni umjesto da ih se viđa na ručkovima s notornim kriminalcima.
Moj predmet vrijednosti malo ispod milijun kuna leži na Trgovačkom sudu u Zagrebu od prošlog Božića a da ga nitko nije taknuo. Uspu Plančeca ste osudili za pišljivih 500 ooo kuna u roku manje od tri mjeseca. To valjda institucije rade svoj posao.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 22.11.10. 13:48

Neka se barem u jednoj grani razvijamo. Zaposlit tolike ljude u zemlji gdje je nezaposlenost ogromna, moze samo koristit.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika