22.11.2010. / 09:25

Autor: Nacional.hr

Zeleni čaj - odličan izvor zdravlja za cijeli organizam

Ukoliko imate problema s celulitom ili masnim naslagama, a već godinama se borite i s aknama, ove i još mnoge druge zdravstvene probleme riješiti ćete redovitom konzumacijom zelenog čaja

Većina ljudi još uvijek započinje dan crnom kavom, međutim ovaj jutarnji napitak ne bi bilo loše zamijeniti primjerice, zelenim čajem. Osim što je blagotvorno utječe na zdravlje srca, kože ovaj napitak obiluje sastojcima koji sprečavaju razvoj mnogih opakih bolesti.

Štiti od raka dojke
Da zeleni čaj štiti od raka dojke rezultati su nedavno provedenog istraživanja znanstvenog tima s Harvarda temeljeni na čak devet prethodnih studija između 1998. i 2009. godine. Žene koje su dnevno pile više od tri šalice zelenog čaja imale su čak 19 posto manji rizik od raka dojke.

Zelenim čajem protiv AIDS-a
Grupa znanstvenika s jednog njemačkog sveučilišta svojedobno je ustanovila kako "polifenoli" iz zelenog čaja sprečavaju širenje proteina iz ljudske sperme koja utječe na prenošenje virusa side.

Usporava starenje
Antiokasidansi uključujući vitamin C i E, usporavaju starenje kože i sprečavaju njezino isušivanje. Samo tri šalice dnevno pomažu da se koža što prije oporavi od štetnog djelovanja sunčevih zraka.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika