22.11.2010. / 16:00

Autor: Nacional.hr

Brokula jamči zdravlje: 4 razloga da ovo povrće jedete baš svaki dan

Budući da nije jedna od omiljenih namirnica, u nastavku donosimo nekoliko korisnh informacija o brokuli. Uopće ne sumnjamo da će postati nezaobilazni sastojak za pripremu mnogih jela

Unatoč tome što je jedan od najvećih izvora vitamina i minerala, brokula nije omiljena namirnica mnogima, a posebice ju izbjegavaju mlađi uzrasti.

Ukoliko i vi niste ljubitelj ovog zelenog povrća, u nastavku donosimo nekoliko korisnih informacija o tom 'spremniku zdravlja'. Uopće ne sumnjamo da će nakon toga postati nezaobilazni sastojak za pripremu mnogih jela i u vašoj kuhinji!

Sprečava rizik od karcinoma
Da brokula obiluje sastojcima koji sprečavaju razvoj opakih bolesti, primjerice karcinoma, pokazala su i mnoga istraživanja. 'Najveći je neprijatelj' raka želuca i debelog crijeva.

Preporuča se trudnicama
Brokula sadrži ogromne količine folne kiseline i vitamina B, sastojaka koji se preporučaju ženama u blaženom stanju, naročito u prvih 12 tjedana.

Artritis
Nedavno provedeno istraživanje britanskih znanstvenika pokazalo je ovo zeleno povrće odličan lijek za artritis.

Masne naslage
Osim što je odličan izvor vitamina, brokula sagorijeva masne naslage.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika