22.11.2010. / 16:06

Autor: Hina

Zagreb: Povjerenstvo Gradske skupštine utvrdilo 215 nezakonitih promjena GUP-a

Povjerenstvo zagrebačke Gradske skupštine za utvrđivanje činjenica u vezi s ispravcima dokumenata prostornog uređenja danas je završilo rad te jednoglasno utvrdilo 215 pojedinačnih točaka ispravaka u kojima su se protupravno mijenjali i/ili dopunjavali dokumenti.

David Miliband i Tomislav SauchaDavid Miliband i Tomislav SauchaPovjerenstvo zagrebačke Gradske skupštine za utvrđivanje činjenica u vezi s ispravcima dokumenata prostornog uređenja danas je završilo rad te jednoglasno utvrdilo 215 pojedinačnih točaka ispravaka u kojima su se protupravno mijenjali i/ili dopunjavali dokumenti.

Povjerenstvo će svoje izvješće s prijedlogom zaključka uputiti na skupštinsku sjednicu 30. studenoga te gradonačelniku Milanu Bandiću, a nakon toga i državnom odvjetništvu, najavio je predsjednik povjerenstva Tomislav Saucha. Rekao je kako se nada da će povjerenstvo svojim materijalom pomoći DORH-u i USKOK-u istražiti zašto su prutupravno mijenjani dokumenti prostornog uređenja, s kojim ciljem i je li se netko okoristio i tko. Također je rekao kako ga zanima kakvu će ocjenu i mišljenje na te zaključke dati gradonačelnik Bandić.

Povjerenstvo je u 12 održanih sjednica zaključilo da je ukupno u 58 objavljenih ispravaka bilo 278 točaka pojedinačnih ispravaka.

U razdoblju od 2000. do 2006. uopće nije bilo ispravaka.

Za razdoblje od četiri godine, od 2006. do 2009., kad je poslove tajnice obavljala Greta Augustinović-Pavičić, objavljen je 51 predmet ispravaka s 248 pojedinačnih točaka ispravaka, od kojih za 215 povjerenstvo smatra da su bile prutupravne izmjene, rekao je Saucha.

Povjerenstvo je zaključilo i da je u mandatima gradske skupštine od 1990. do 2000., kad su poslove tajnika obavljali Tomislav Babić i Bernarda Jurčec, objavljeno sedam predmeta ispravaka s ukupno 30 pojedinačnih točaka te da je za jednu točku utvrđeno da nije ispravak, jer nije bilo potrebna obrazloženja, a za dvije točke ispravaka nije bilo moguće utvrditi radi li se o ispravku jer se nije imalo s čime usporediti.

Kao primjere protupravnosti Saucha je naveo kako je na Središću jedna kazeta promijenila namjenu iz društvene u mješovitu gradnju, a u Rudešu je, zbog novonastale vlasničke situacije, preko noći nestala jedna gradska prometnica.

Rekao je kako je tu bilo svega i svačega - od ispravka koridora prometnica do obuhvata prostornih planova, povećavanja katova građevina, promjene zona iz društvene u mješovitu namjenu, a zelene zone su se smanjivale ili micale.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika