22.11.2010. / 17:01

Autor: Hina

Umro Samuel Kunz, treći na Wiesenthalovu popisu traženih nacista

Samuelu Kunzu trebalo se suditi za ta ubojstva zatočenih Židova koja je počinio kao čuvar koncentracijskog logora Belzeca u Poljskoj, između siječnja 1942. i srpnja 1943

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSamuel Kunz, treći na popisu najtraženijih nacističkih zločinaca Centra Simona Wiesenthala, optužen za sudjelovanje u ubojstvu 430.000 Židova, umro je u četvrtak u 89. godini, objavio je u ponedjeljak središnji ured za istraživanje nacističkih zločina u Dortmundu.

Samuelu Kunzu trebalo se suditi za ta ubojstva zatočenih Židova koja je počinio kao čuvar koncentracijskog logora Belzeca u Poljskoj, između siječnja 1942. i srpnja 1943.

Predmet se vodio na sudu u Bonnu, budući da je Kunz živio u predgrađu bivše njemačke prijestolnice. Samuel Kunz je istražiteljima zaduženim za istragu o Johnu Demjanjuku, kojemu se od jeseni 2009. sudi za ratni zločin, otvoreno priznao da je radio u logoru smrti u Belzecu. "Znali smo da su Židovi ondje ubijani a zatim spaljivani", rekao je.

Demjanjuku se od 30. studenoga 2009. sudi zbog sudjelovanja u ubojstvu 27.900 osoba u nacističkom logoru u Sobiboru, u Poljskoj, gdje je od konca ožujka do konca rujna 1943. radio kao čuvar.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika