22.11.2010. / 17:39

Autor: Hina

Jurak i Barišić progovorili pa izlaze iz pritvora? Nakon uhićenja Mladinea, USKOK zatražio njihovo puštanje

Ako državni odvjetnik, odnosno USKOK zatraži ukidanje istražnog zatvora sudac istrage ne mora ulaziti u razloge kojima se USKOK vodio, već odluku o ukidanju pritvora donosi automatizmom

Mladen BarišićMladen BarišićVlasnica tvrtke "Fimi medie" Nevenka Jurak i bivši HDZ-ov rizničar i šef carine Mladen Barišić, osumnjičeni u slučaju "Fimi media", večeras će biti dovedeni na zagrebački Županijski sud, gdje će sudac istrage temeljem zahtjeva USKOK-a odlučiti o ukidanju istražnog zatvora, doznaje se na sudu.

Ako državni odvjetnik, odnosno USKOK, zatraži ukidanje istražnog zatvora sudac istrage ne mora ulaziti u razloge kojima se USKOK vodio, već odluku o ukidanju pritvora donosi automatizmom.

Ročište će biti održano u 18 sati, rekao je Hini glasnogovornik suda i sudac istrage Krešimir Devčić.

USKOK-ov zahtjev za ukidanjem istražnog zatvora protiv Jurak i Barišića poklopio se s jutrošnjim uhićenjem direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladina kojeg se, kako se neslužbeno doznaje, tereti zbog zaključivanja spornih ugovora s Fimi mediom Nevenke Jurak.

Ročište na kojem će se odlučiti o ukidanju istražnog zatvora protiv Jurak i Barišića uslijedilo je nakon što su oni u USKOK-u više puta detaljno iznosili svoju obranu.

Jurak se nalazi u pritvoru od kolovoza, a Barišić od kraja rujna zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, a tereti ih se za izvlačenje novca iz javnih poduzeća i ministarstva preko Fimi medie.

Posljednjim proširenjem istrage u slučaju Fimi media iznos novca za koji su javna poduzeća i ministarstava oštećeni u jednoj od najvećih hrvatskih korupcijskih afera popeo se na više od 80 milijuna kuna. Za izvlačenje tog novca dosad je osumnjičeno 13 osoba, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Zbog sumnje da su preko Fimi medie oštetili Hrvatske autoceste (HAC) za 26 milijuna kuna od četvrtka su u istražnom zatvoru i Josip Sapunar, Zlatko Korpar, Mario Crnjak i Jurica Prskalo,

Uz pomoć marketinške agencije Nevenke Jurak novac su, prema sumnjama USKOK-a, izvlačili sadašnji i bivši čelnici HAC-a, Hrvatskih šuma, Hrvatske elektroprivrede, Hrvatske poštanske banke ali i nekih ministarstava.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 22.11.10. 18:02

Fima medija je samo jedan od oblika pljačke koju provode oni koji su uz vlast.Vlast ih je i postavila da bi isti za njih prali novac i ostvarivali političku moć.Jer tko ima novac,ima i moć da vedri i oblači.Oni su gospodari života i smrti.Sreća pa će i njima biti tako mjereno kada za to dođe vrijeme.Ostali dio opljačkanoga također ima svoje "sisteme"kako uzeti,opljačkati i prisvojiti.I veći dio toga je čak i po zakonima.Lošim dakako ali legalnim i važeći.Apsurdnim ali koga briga!?Pravosuđe i zakonodavci se prave nevješti i grbavi i kao ispravljaju loše zakone.Ali kojim tempom.?Srazmjerno smanjivanju hrvatskih vrijednosti na tržištu i protoku vremena.Dakle ostalo je još malo nečega što vrijedi i sada je vrijeme da se rade pošteni zakoni.Ali ćemo zato svi plaćati pokradeno kroz dug Hrvatske.I to čak i naši unuci.Ali svi jednako.Pa tako smo svi jednako i krali,zar ne?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika