22.11.2010. / 19:28

Autor: Hina

Nevenka Jurak i Mladen Barišić priznali grijehe, pa za nagradu izlaze na slobodu

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda ukinuo je večeras istražni zatvor vlasnici tvrtke "Fime media" Nevenki Jurak i bivšem HDZ-ovom rizničaru i ravnatelju Carinske uprave Mladenu Barišiću, koji su osumnjičeni u slučaju Fimi medije, izvijestio je Županijski sud na svojim internetskim stranicama.

Nevenka Jurak nakon izlaska iz pritvora (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)Nevenka Jurak nakon izlaska iz pritvora (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda ukinuo je večeras istražni zatvor vlasnici tvrtke "Fime media" Nevenki Jurak i bivšem HDZ-ovom rizničaru i ravnatelju Carinske uprave Mladenu Barišiću, koji su osumnjičeni u slučaju Fimi medije, izvijestio je Županijski sud na svojim internetskim stranicama.

Osumnjičenicima je istražni zatvor ukinut na prijedlog USKOK-a nakon što su oni iznijeli obranu i priznali da su počinili kaznena djela koja im se stavljaju na teret.

Time je prestala opasnost od utjecaja na svjedoke, zbog koje im je zatvor bio određen pa će se osumnjičeni u daljnjem tijeku postupka braniti sa slobode.

Osumnjičini Jurak i Barišić su nakon odluke o ukidanju zatvora vraćeni u zatvor u Remetincu kako bi se razdužili, nakon čega će biti pušteni da se brane sa slobode.

Nevenka Jurak je u pritvoru od kolovoza, a Barišić od kraja rujna, a tereti ih se za izvlačenje novca iz javnih poduzeća i ministarstava preko Fimi medije.

USKOK-ov prijedlog za ukidanje istražnog zatvora Neveki Jurak i Mladenu Barišiću poklopio se s jutrošnjim uhićenjem direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladina kojeg se, kako se neslužbeno doznaje, tereti zbog zaključivanja spornih ugovora s Fimi medijom Nevenke Jurak.

Posljednjim proširenjem istrage u slučaju Fimi medije iznos novca za koji su javna poduzeća i ministarstva oštećena u jednoj od najvećih hrvatskih korupcijskih afera povIz pritvora je pušten i Mladen Barišić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)Iz pritvora je pušten i Mladen Barišić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)ećao se na više od 80 milijuna kuna. Za izvlačenje tog novca dosad je osumnjičeno 13 osoba, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Zbog sumnje da su preko Fimi medije oštetili Hrvatske autoceste (HAC) za 26 milijuna kuna, od prošlog četvrtka su u istražnom zatvoru i Josip Sapunar, Zlatko Korpar, Mario Crnjak i Jurica Prskalo,

Uz pomoć marketinške agencije Nevenke Jurak novac su, prema sumnjama USKOK-a, izvlačili sadašnji i bivši čelnici HAC-a, Hrvatskih šuma, Hrvatske elektroprivrede, Hrvatske poštanske banke ali i nekih ministarstava.

Vezane vijesti

'Barišić prebacuje krivnju na druge'

'Barišić prebacuje krivnju na druge'

Suđenje Ivi Sanaderu nastavljeno je jutros čitanjem iskaza bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića, kojeg je dao 21. studenog 2010. Iskaz je započeo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika