Objavljeno u Nacionalu br. 784, 2010-11-23

Autor: Dean Sinovčić

Pozadina odlaska Andre Knege: Zagrebački čelnici upropastili ugovor od 4 milijuna eura za spas Cibone

Radi se o tome da je Knego od 1990. do 1992. odigrao dvije sezone za Cibonu a umjesto plaće dobio je od kluba na 20 godina poslovni prostor od 25 četvornih metara uz simboličnu najamninu kako bi na taj način naplatio igranje u klubu

ANDRO KNEGO bio je na pragu dogovora o
financijskom aranžmanu koji bi spasio Cibonu, no nakon što su pregovori propali odlučio je napustiti klubANDRO KNEGO bio je na pragu dogovora o financijskom aranžmanu koji bi spasio Cibonu, no nakon što su pregovori propali odlučio je napustiti klubPrije nego što je prošlog tjedna podnio ostavku na mjesto direktora košarkašog kluba Cibona, Andro Knego bio je blizu potpisivanja ugovora kojim bi se dobrim dijelom riješili financijski dugovi kluba. Naime, Knego i uprava Cibone dovršavali su pregovore s dvije agencije za nekretnine, jednom hrvatskom i jednom nizozemskom koja već godinama posluje u Hrvatskoj. U oba slučaja radilo se o tzv. sale and lease back ugovoru pa je tako nizozemska agencija nudila blizu četiri milijuna eura, dok je hrvatska agenciju nudila 36 milijuna kuna.

Tim novcem Cibona bi vratila dug zagrebačkoj banci od 23,5 milijuna kuna a ostatak bi koristila za tekuće održavanje pogona kluba. Po tom ugovoru, agencija bi uzela nekretnine, zatim bi ih vratila Ciboni, dala klubu 3 godine “grace” razdoblja, a zatim bi sljedećih deset godina Cibona otplaćivala novac dobiven od agencije. Nakon 10 godina i vraćenog novca nekretnine bi opet bile u vlasništvu kluba. Pregovori su držani u tajnosti, ali onog trenutka kada su iscurile informacije, čelnici grada Zagreba, koji tvrde da žele pomoći Ciboni, objavili su kako Cibona zapravo nije vlasnik tih nekretnina čija se vrijednost procjenjuje na 70 milijuna kuna. Kada su agencije to čule, povukle su se iz pregovora.

Uz to, prošlotjedni broj tjednika Globus objavio je tekst kako je zapravo sramota što je Andro Knego dobio jedan Cibonin prostor za koji plaća mjesečni najam od samo 100 eura. Radi se o tome da je Knego od 1990. do 1992. odigrao dvije sezone za Cibonu a umjesto plaće dobio je od kluba na 20 godina poslovni prostor od 25 četvornih metara uz simboličnu najamninu kako bi na taj način naplatio igranje u klubu. Tih 20 godina najma istječe za godinu i pol dana.

Vezane vijesti

ABA liga: Zagrebu gradski derbi protiv Cibone

ABA liga: Zagrebu gradski derbi protiv Cibone

Košarkaši Zagreba CO su u sklopu 25. kola regionalne ABA lige slavili u Draženovom domu protiv Cibone s 88-84. Gosti su do pobjede došli zahvaljujući… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika