22.11.2010. / 21:35

Autor: Hina

Rusi vjeruju da je Putin stvarni vođa Rusije

Ruski premijer Vladimir Putin stvarni je čelnik Rusije, a 84 posto Rusa vjeruje da je moćan kao i prije više od dvije godine, kad je napustio predsjedničku dužnost, pokazala je anketa objavljena u ponedjeljak.

Vladimir PutinVladimir PutinRuski premijer Vladimir Putin stvarni je čelnik Rusije, a 84 posto Rusa vjeruje da je moćan kao i prije više od dvije godine, kad je napustio predsjedničku dužnost, pokazala je anketa objavljena u ponedjeljak.

Putin je, kako ga nazivaju ruski dužnosnici, "dominantan član vladajućeg tandema" s Dmitrijem Medvedevom, koji ga je zamijenio 2008. zato što se zbog ustavom ograničenog obnašanja predsjedničke dužnosti na dva mandata zaredom nije mogao ponovno kandidirati.

Anketa, koju je Levada Center proveo od 22. do 25. listopada, pokazala je da 84 posto ispitanika vjeruje da je Putin zadržao svoj utjecaj nakon odlaska s predsjedničke dužnosti u svibnju 2008. i preuzimanja premijerske dužnosti.

"Ljudi imaju dojam da je sav utjecaj u Putinovim rukama", rekao je telefonom za agenciju Reuters Aleksej Gražadkin, zamjenik ravnatelja Levade.

"Iako je Medvedev službeno čelnik, on nema isti dodir s državnim aparatom kao Putin", dodao je.

I Medvedev i Putin kažu da se redovito međusobno savjetuju i da se slažu u gotovo svim slučajevima. Anketa je pokazala i da 71 posto Rusa vjeruje da će Putin i Medvedev i dalje raditi u dogovoru, a samo 15 posto ih misli da će se sukobiti.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika