22.11.2010. / 23:22

Autor: Hina

Tragedija u Kambodži: U stampedu u Phnom Penhu poginulo najmanje 339 osoba

Premijer Hun Sen se uspričao zbog nesreće i naredio istragu. "To je najveća tragedija u više od 31 godinu nakon režima Pol Pota", rekao je aludirajući na režim Crvenih kmera za čije je agrarne revolucije 1975. ubijeno oko 1,7 milijuna ljudi

Foto: ReutersFoto: ReutersU metežu nastalom u ponedjeljak kada je mnoštvo zahvatila panika na mostu u kambodžanskoj prijestolnici po posljednjim podacima poginulo je najmanje 339 osoba a ozlijeđeno još gotovo toliko, priopćile su vlasti i državni mediji.

Svjedoci su rekli da je metež nastao kada je nekoliko ljudi na mostu između Phnom Penha i obližnjeg otoka Diamond stradalo od strujnog udara. Većina poginulih se utopila u pritoci jezera Tonle Sap ili je pregažena, rekle su vlasti. Državna televizija, pozivajući se na izvješća iz dvije bolnice, javila je da je među poginulima najmanje 240 žena.

Premijer Hun Sen se uspričao zbog nesreće i naredio istragu. "To je najveća tragedija u više od 31 godinu nakon režima Pol Pota", rekao je aludirajući na režim Crvenih kmera za čije je agrarne revolucije 1975. ubijeno oko 1,7 milijuna ljudi.

Hun Sen je pozvao zemlju da zadrži mir i isključio terorizam kao mogući uzrok katastrofe koja se dogodila posljednjeg, trećeg, dana festivala Bon Om Touk kojim se obilježava kraj sezone monsuna. "Potrebna je daljnja istraga", rekao je premijer.

Otok Diamond mali je otok u vlasništvu lokalne banke na kojem se nalaze novoizgrađeni konferencijski i izložbeni centri, restorani i prostori za zabavu.

Otok je popularno odredište za kupnju među ženama, posebice tijekom festivala kada prodavači nude sniženja na odjeću i drugu robu. Mnoge žrtve bile su na koncertu i vraćale su se kući kada je došlo do meteža.

Vezane vijesti

ASEAN: Izbori u Mianmaru "slobodni i pravedni"

ASEAN: Izbori u Mianmaru "slobodni i pravedni"

Predsjedništvo Saveza država jugoistočne Azije (ASEAN) koje je poslalo promatrače na djelomične parlamentarne izbore u Mianmaru u nedjelju, ocijenilo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika