23.11.2010. / 08:12

Autor: Totalsport

ATP Finals: Nadal teško svladao Roddicka

Koliko je meč bio otvoren i neizvjestan, pokazuju i brojke. Nadal je imao 34 izravna poena i točno jednako toliko neforsiranih pogrešaka, dok je Roddickov omjer bio 29/33. Amerikanac je zabio 18 asova, Nadal 6, ali je Španjolac na kraju ipak bio za nijansu bolji kada je bilo najvažnije

Rafael NadalRafael NadalNajbolji svjetski tenisač, Španjolac Rafael Nadal, pobijedio je Amerikanca Andyja Roddicka 3-6, 7-6(5), 6-4 u 1. kolu A skupine na ATP Finalsu u Londonu...

Roddick je prvi set dobio zahvaljujući breaku već u drugom gemu. Prethodno je Amerikanac u prvom gemu meča spasio dvije break-lopte Nadala, a još dvije je izvukao u petom gemu.

Roddick je imao sjajnu priliku kada je u trećem gemu drugog seta još jednom oduzeo Nadalu servis i poveo s 2-1. No, već u sljedećem gemu je Nadal vratio break, pa je odluka u drugom setu pala u tie-breaku, u kojem je Roddick ima vodstvo 3-2 i svoja dva servisa, ali je oba izgubio. Nadal je s četiri uzastopna poena poveo sa 6-3, a tie-break je dobio iskoristivši treću set loptu za 7-5.

U trećem setu se jedini break dogodio u petom gemu. Napravio ga je Nadal što mu je, pokazalo se kasnije, bilo dovoljno za pobjedu.

Bio je to deveti međusobni ogled ove dvojice igrača i šesta pobjeda Nadala. Jedini prethodni meč ove godine su odigrali u prvom dijelu sezone, u polufinalu Masters 1000 turnira u Miamiju. Roddick je dobio u tri seta, a kasnije je i osvojio taj turnir.

Podsjetimo, Nadal je prošle godine na ovome turniru ispao u skupini, ne osvojivši pritom niti jedan set. Kada je Roddick imao set i rani break u drugom, činilo se da bi Nadal mogao nastaviti taj svoj lanjski loš trend u londonskoj O2 Areni. Ipak, Španjolac se na vrijeme vratio u dvoboj i na kraju ostvario startnu pobjedu. Za nju je radio dva sata i 34 minute.

Koliko je meč bio otvoren i neizvjestan, pokazuju i brojke. Nadal je imao 34 izravna poena i točno jednako toliko neforsiranih pogrešaka, dok je Roddickov omjer bio 29/33. Amerikanac je zabio 18 asova, Nadal 6, ali je Španjolac na kraju ipak bio za nijansu bolji kada je bilo najvažnije.

Vezane vijesti

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Prošloga tjedna u Londonu je za javnost otvoren Granary Square, jedan od najvećih urbanih javnih prostora tog tipa u Europi koji će veličinom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika