23.11.2010. / 08:33

Autor: Hina

Noć kazališta privukla oko 76 tisuća posjetitelja

Treće izdanje te manifestacije održalo se u 25 hrvatskih gradova, a od 10 sati ujutro do tri sata iza ponoći, bilo je izvedeno 56 kazališnih predstava i 65 popratnih programa. Hrvatska kazališta posjetilo je ukupno oko 50 tisuća ljudi

HNK HNK Noć kazališta, koja se održala 20. studenog u Hrvatskoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori, ove je godine privukla oko 76 tisuća posjetitelja koji su u kazalištima tih zemalja pogledali skoro stotinu predstava, izvijestio je danas organizator te manifestacije, Dječje kazalište Dubrava Narodnog sveučilišta Dubrava.

Treće izdanje te manifestacije održalo se u 25 hrvatskih gradova, a od 10 sati ujutro do tri sata iza ponoći, bilo je izvedeno 56 kazališnih predstava i 65 popratnih programa. Hrvatska kazališta posjetilo je ukupno oko 50 tisuća ljudi.

Kroz 26 kazališta u Slovačkoj prošlo je oko deset tisuća ljudi, a u Bosni i Hercegovini je oko 15 tisuća ljudi posjetilo 33 kazališta u 17 gradova.

Iako se Crna Gora naknadno uključila, oko tisuću posjetitelja pogledalo je predstave u Crnogorskom narodnom pozorištu iz Podgorice.

Uz kazališne predstave, održao se i bogati popratni program, izložbe, koncerti, okrugli stolovi, promocije knjiga, razgledavanje kazališta iza scene, fotografiranje i razgovori s glumcima.

Program "Noći kazališta" bio je proširen i gostovanjima međunarodnih koprodukcija, razmjenom predstava između domaćih kazališnih kuća, čitanjem i uprizorenjem tekstova suvremenih europskih autora, okruglim stolovima i susretima s izravnim uključenjima preko interneta.

Noć kazališta prvi je put održana u Hrvatskoj 2008. kao pilot-projekt Dječjeg kazališta Dubrava, kojemu se priključilo Šibensko kazalište. Manifestacija se održala uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture, a ulaz na većinu programa bio je besplatan.

Sljedeće godine "Noć kazališta" će se održati 19. studenoga, najavio je organizator.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika