23.11.2010. / 09:01

Autor: Nacional.hr

Ceci prijeti 15 godina zatvora: Arkanova udovica na transferima ukrala 16 milijuna kuna

U prodaji igrača Nikole Lazetića turskom Fenerbahčeu sudjelovala i Stanislava Čočorovski, kuma Željka Ražnatovića Arkana. Lazetić je prodan za šest milijuna njemačkih maraka: jedan je vraćen turskom klubu, a na račun posrednice Čočorovski uplaćeno je 4.300.000 njemačkih maraka

Svetlana - Ceca RažnatovićSvetlana - Ceca RažnatovićVisoko tužiteljstvo u Beogradu dovršilo je optužnicu protiv Svetlane - Cece Ražnatović i njene sestre Lidije Veličković-Ocokoljić kojom ih tereti da su od 2000. do 2003. godine od prodaje devet igrača nogometnog kluba "Obilić" nezakonito stekle 235 milijuna dinara (otprilike 16 milijuna kuna.), saznaje beogradski "Blic".

Ovaj dnevnik piše kako će nacrt optužnice biti predan beogradskom Višem sudu u idućih nekoliko dana, te se dodaje da tužiteljstvo Arkanovu udovicu tereti i za nedozvoljeno posjedovanje veće količine vatrenog oružja.

U optužnici se navodi da je od prodaje Miroslava Savića grčkom Arisu 25. siječnja 2000. Ceca na ruke dobila 720.000 njemačkih maraka. Potom je od prodaje Saše Vicikneza i Zorana Rankovića kineskom Šangaju u ožujku 2000. na ruke dobila 360.000 dolara.

Od prodaje igrača Dragana Šarca 25. svibnja 2000. klubu Austrija Ceca je, preko sestring računa na Cipru, 'ubrala' 900.000 njemačkih maraka, piše Blic. Od prodaje Vladice Ćurčića i Seada Salahovića Alamiji iz Rusije, Ceca je utržila 120.000 dolara.

U optužnici se nadalje navodi da je u prodaji igrača Nikole Lazetića turskom Fenerbahčeu sudjelovala i Stanislava Čočorovski, kuma Željka Ražnatovića Arkana. Lazetić je prodan za šest milijuna njemačkih maraka: jedan je vraćen turskom klubu, a na račun posrednice Čočorovski uplaćeno je 4.300.000 njemačkih maraka. Na račun Obilića sjela su dva milijuna, a 2,3 milijuna je uplaćeno na račun Cecine sestre Lidije Veličković.

Od prodaje Milana Obradovića moskovskoj Lokomotivi dobili su tri milijuna dolara, ali novac nije legao na račun Obilića. Prema navodima optužnice, 250.000 dolara je sa privatnog računa podigao tadašnji sportski direktor Obilića, i opet novac predao Cecinoj sestri.

Sestrama za zloupotrebu službenog položaja prijeti kazna od dvije do 12 godina zatvora, a Ceci za držanje oružja još tri godine.

Vezane vijesti

Montreal želi Lucu Tonija, Juventus ga pušta

Montreal želi Lucu Tonija, Juventus ga pušta

Napadač Juventusa Luca Toni blizu je odlaska iz Torina, a najveću želju za njegovim angažmanom iskazuje član sjevernoameričke nogometne MLS lige,… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 23.11.10. 09:40

Hahahaha i bre Srbi nas prešli u praktičnoj primjeni onoga kaj mi zovemo "pravna država".
Ceca (mačka i pol) bu dobila za tih tričavih 16 milijuna kuna 15 godina, a koliko bi u bre Srbiji dobili bratija mamić i njihov "poslovni pajto" bandi(t)ić za jedno najmanje 100 milijuna eura koje su ukrali?
Ali gde je bre RH do RS ko pravna država?
Jadni li smo jadni!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika