23.11.2010. / 09:16

Autor: Nacional.hr

Nacional: Pozadina samoubojstva Zdenka Beloševića - menadžera koji je previše znao

Zdenko Belošević prošli je tjedan pronađen mrtav na parkiralištu nedaleko od Doma zdravlja na Turkovu u Rijeci. Njemu bliske osobe ispričale su Nacionalu da je Belošević i nekoliko dana prije samoubojstva na nekoliko sati nestao i nije bio dostupan na mobitel

Zdenko BeloševićZdenko BeloševićPredstavnici Državnog odvjetništva sumnjaju da je Zdenko Belošević, donedavni predsjednik Uprave Diokija, prošli tjedan izvršio samoubojstvo zato što se nije mogao nositi s pritiskom Uskoka koji želi rasvijetliti pozadinu nekoliko, po njima, spornih poslovnih situacija koje su išle na ruku tvrtki Dioki, ispričali su Nacionalu visoki pravosudni izvori.

Moguće je da se od Beloševića u Uskoku očekivalo da objasni tko je i zašto iz vrha HDZ-a tražio od HEPa i Janafa da na, po njihovu mišljenju, upitan način izlazi u susret i pomaže Diokiju u poslovanju.

Belošević je s većinskim vlasnikom Diokija, poduzetnikom Robertom Ježićem, godinama blisko surađivao i najvjerojatnije je znao pozadinu svih poslovnih transakcija u kojima je Dioki sudjelovao, pa tako i onih koje su se događale u vrijeme kada se Dioki pokušavao izvući iz recesijskih problema.

Zdenko Belošević prošli je tjedan pronađen mrtav na parkiralištu nedaleko od Doma zdravlja na Turkovu u Rijeci. Njemu bliske osobe ispričale su Nacionalu da je Belošević i nekoliko dana prije samoubojstva na nekoliko sati nestao i nije bio dostupan na mobitel. To je zabrinulo i članove njegove obitelji, koji su počeli nazivati njegove suradnike kako bi doznali što se s njime događa. Belošević je naknadno ispričao suradnicima da je zaboravio ponijeti mobitel, ali nije im djelovao uvjerljivo.


Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Nacionala

Vezane vijesti

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer Adrian Nastase (61), osuđen u srijedu na dvije godine strogog zatvora zbog korupcije, pokušao je samoubojstvo kada je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika