23.11.2010. / 11:01

Autor: Totalsport

Nadal: Bio sam vrlo blizu poraza protiv Roddicka

- Nadal je u drugom i trećem setu počeo znatno bolje odigravati forhendom. Pronašao je svoj defenzivni forhend i nije razbacao lopte u aut ili mrežu. To je promijenilo dimenziju poena koje smo igrali s osnovne crte - izjavio je Roddick nakon šestog poraza u devetom ogledu s Nadalom

Rafael NadalRafael NadalNajbolji svjetski tenisač Rafael Nadal priznao je da je do startne pobjede na ATP Finalsu, protiv Amerikanca Andyja Roddicka, stigao uz veliku dozu sreće...

Nadal još nikada u karijeri nije igrao u finalu završnog turnira osmorice najboljih svjetskih tenisača, koji se od prošle sezone igra u londonskoj O2 Areni. Lani je ljevoruki Španjolac izgubio sva tri meča u skupini, bez i jednog osvojenog seta.

Dobar dio njegovog dvoboja protiv Roddicka, u 1. kolu a skupine, nalikovao je na taj Nadalov lanjski nastup, barem rezultatski. Roddick je imao set i break za 2-1 u drugom, ali je Nadal odmah u sljedećem gemu vratio break. Na kraju je slavio 3-6, 7-6(5), 6-4 nakon dva sata i 34 minute igre.

- Imao sam podosta sreće - priznao je Nadal, kojem je to bio prvi meč nakon listopada, budući da je zbog lakše ozljede propustio posljednji Masters 1000 turnir sezone u pariškoj dvorani Bercy.

- Krenuo sam dosta nervozno u meč. Nisam igrao pet tjedana, a ova podloga mi baš ne odgovara. Jasno da je bilo jako teško na ovakvoj podlozi protiv jednog od najboljih servera na svijetu. Bio sam vrlo blizu poraza, sretno sam pobijedio - komentirao je Nadal.

- Nadal je u drugom i trećem setu počeo znatno bolje odigravati forhendom. Pronašao je svoj defenzivni forhend i nije razbacao lopte u aut ili mrežu. To je promijenilo dimenziju poena koje smo igrali s osnovne crte - izjavio je Roddick nakon šestog poraza u devetom ogledu s Nadalom.

Vezane vijesti

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

Drugi i treći tenisač na svijetu, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer, startali su s pobjedama prvog tjedna održavanja ATP turnira na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika