23.11.2010. / 12:33

Autor: Totalsport

Ispovijed bivšeg igrača: Nokautirao sam Fergusona i preživio

Gledao sam svoju šaku i Fergusona na podu. Bilo je kao da je pao u usporenoj snimci. Ali, brzo se ustao i počeo izderavati iz svega glasa. Gledao je Teddyja Scotta, jednog od pomoćnih trenera, ali derao se na mene: "Odj... McDougall, goni se u jeb... Glasgow"

Sir Alex FergusonSir Alex FergusonSir Alex Ferguson, dugogodišnji menadžer Manchester Uniteda, nerijetko visokim tonovima u svlačionici ulijeva strah u kosti svojim nogometašima...

Ponekad i pretjera u izderavanju što je osjetio i David Beckham kada mu je Škot kopačkom koju je napucao pustio krv iznad obrve. Ipak, nisu svi mirni u Fergusonovim ispadima ljutnje, ako je vjerovati napisanom u autobiografiji njegova nekadašnjeg napadača.

U knjizi "McDou-GOAL! Priča Franka McDougalla" navodi se obračun autora i njegova bivšeg trenera prema kojem je stručnjak bio taj koji je nakon šake u lice završio na podu.

"U sekundi mi se unio u lice. Bilo je nemoguće da mi se više približi. Poštivao sam Fergusona, ali sam davno naučio da u takvim situacijama prvo udaraš a pitanja postavljaš kasnije. Jedini problem je bio taj što nisam bio na ulicama Glasgowa na kojima sam odrastao, već na radnom mjestu i da je lice ispred mene lice mojeg šefa. Zamahnuo sam. Nije to bio udarac kojim se dobivaju borbe, više poluzamah. Lupio sam ga po licu i pao je poput cigle. Od svih glupih stvari koje sam u životu napravio, to što sam Fergusona posjeo na stražnjicu bila je apsolutni broj jedan.

Gledao sam svoju šaku i Fergusona na podu. Bilo je kao da je pao u usporenoj snimci. Ali, brzo se ustao i počeo izderavati iz svega glasa. Gledao je Teddyja Scotta, jednog od pomoćnih trenera, ali derao se na mene: "Odj... McDougall, goni se u jeb... Glasgow."

McDougall je, nakon isprike, ostao u momčadi, a karijeru u kojoj je za Clydebank, St. Mirren i Aberdeen postigao 104 gola u 207 utakmica, okončao je 1987. u dobi od 29 godina zbog ozljede leđa.

Vezane vijesti

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

Odlični 23-godišnji japanski nogometaš Shinji Kagawa na sigurnom je putu odlaska iz dortmundske Borussije, kluba s kojim je posljednje dvije sezone… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika