23.11.2010. / 12:53

Autor: Nacional.hr

Cimet kao lijek – otkrijte sve benefite ovog smeđeg praha

Cimet je jedan od najstarijih začina, a često se koristi u slasticama s voćem i orašastim plodovima, poput savijača

Poznato je da sastojci nekih namirnica zbog euforičnog učinka djeluju na povećanje seksualnog nagona. Takve namirnice zovu se afrodizijaci, a jedna od njih je i cimet. Međutim, to je samo jedna u nizu pozitivnih karakteristika ovog smeđeg praha...

Cimet je jedan od najstarijih začina, a često se koristi u slasticama s voćem i orašastim plodovima, poput savijača. Ukoliko niste veliki ljubitelj ovog začina, vrijeme je da ga počnete konzumirati jer cimet ima i mnoga ljekovita svojstva. Zašto bi trebali pojačati konzumaciju ovog smeđeg praha, saznajte u sljedećih nekoliko redaka!

Potiče seksualnu želju

Poznato je da sastojci nekih namirnica zbog euforičnog učinka djeluju na povećanje seksualnog nagona. Takve namirnice zovu se afrodizijaci, a jedna od njih je i cimet. Čaj se, primjerice priprema od deset do petnaest grama cimeta na pola litre vode. Zasladite ga medom i pije tri puta na dan nakon obroka.

Uklanja loš zadah
Ukoliko imate problema sa zadahom, problem možete riješiti cimetom. Naime, esencijalno ulje koje se dobiva od cimeta uklanja bakterije, a naročito one koje proizvode hidrogen sulfid koji je jedan od glavnih uzročnika lošeg zadaha. Ako niste ljubitelj cimeta u njegovom prirodnom obliku, žvačite žvake koje također postižu odlične rezultate.

Sagorijeva masne naslage
Masne naslage mogu nestati uz pomoć nekih namirnica koje upotrebljavamo u svakodnevnoj prehrani. Doduše, nekima cimet ima preintenzivan miris, a ukoliko ni vi niste ljubitelj ovog smeđeg praha, pokušajte ga izmiješati u voćni jogurt ili nekoliko žličica stavite u meso.

Još nekoliko korisnik savjeta:

1.Rezultati svojedobnog istraživanja pokazali su da cimet pomaže oboljelima od dijabetesa.
2.Cimet pomiješan s nekoliko žličica meda djeluje protiv različitih upala.
3.Ista smjesa koristi se i protiv zubobolje.

Stevia - zelena biljka koji jamči zdravlje i savršenu liniju

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

registracija
18/4/07

Raddo, 24.11.10. 00:46

Cimet mozda ima neka od spomenutih dejstva. Ali klinickih ispitivanja nema ili se makar ne spominju. Ako vi u Nacionalu imate rezultate tekvih ispitivanja onda ih navedite. Nije u redu, davati ljudima nadu, da mnogi problemi mogu tako lako da se rese.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika