23.11.2010. / 12:51

Autor: Hina

Kosor o Sanaderovom glasu za proračun: 'On već dugo nije član HDZ-a i apsolutno je nebitan'

Premijerka nije htjela u Saboru govoriti o tome hoće li, nakon izglasavanja proračuna, doći do rekonstrukcije u Vladi: "Rekla sam, i kod toga stojim, da ćemo se mi kad izglasamo proračun, okupiti i donijeti odluke na tragu jačanja vlade"

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica Vlade Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo što je Hrvatski sabor danas izglasao proračun za iduću godinu, ali i žaljenje što ga nije poduprla i oporba, čije je napuštanje sabornice tumači kao nedostatak hrabrosti i vizije.

Ovaj je proračun donesen s osobito velikim brojem glasova zastupnika (83), kazala je Kosor novinarima u Saboru nakon glasovanja i dodala kako je ona, kao i njeni kolege u vladi, zadovoljna tom činjenicom.

"Žao mi je što su oporbene stranke na čelu sa SDP-om ignorirale sve naše napore", dodala je i ustvrdila kako nije istina da je oporba predlagala neke promjene.

"Nisu predlagali ništa konkretno osim kritike i samo kritike i za mene je potpuno neshvatljivo da čelnik SDP-a s vodstvom kluba danas nije u sabornici. Ovdje je njihovo radno mjesto i ovdje se primaju saborske plaće i taj se posao ovdje mora odraditi", kazala je Kosor.

"Oni su kao što znate na nekom drugom mjestu gdje se govori o raspodjeli fotelja, gdje se govori o mogućnostima ako bi jednom došli na vlast, a ne govori se o sadašnjosti Hrvatske, o borbi protiv krize, o borbi za izlazak iz krize", dodala je Kosor misleći na današnji sastanak tzv. kastavske oporbene skupine.

Neshvatljivim drži da oporba nije prihvatila proračun unatoč zamrznutim rashodima, a neshvatljivo joj je i da oporba nije poduprla ni zakon o fiskalnoj odgovornosti, koji se, istaknula je, donosi prvi put i uvodi reda na svim razinama, od vlade i ministarstava do lokalne samouprave.

"Nemaju za to snage, nemaju hrabrosti i očito da nemaju vizije", ocijenila je premijerka Kosor i ponovila kako je radno mjesto svakog zastupnika u Saboru.

"Zamislite nekog radnika koji radni u tvornici, medicinsku sestru ili učitelja koji, dok mu traje radno vrijeme, nije na svom radnom mjestu, nego je negdje u restoranu", kazala je Kosor.

Premijerka nije htjela u Saboru govoriti o tome hoće li, nakon izglasavanja proračuna, doći do rekonstrukcije u Vladi.

"Rekla sam, i kod toga stojim, da ćemo se mi kad izglasamo proračun, okupiti i donijeti odluke na tragu jačanja vlade, jačanja svih potencijala i snaga, kako bismo proveli barem veći dio investicijskih projekata koje smo najavili, a koje treba provesti i koji trebaju postati stvarni život kako bi i rast gospodarstva u sljedećoj godini bio možda i veći od onoga što smo planirali, a planirali smo vrlo realno i pošteno", dodala je.

Kalkulantskim i politikantskim nazvala je izjave oporbenih zastupnika da proračun ne osigurava isplate plaća i mirovina u idućoj godini. "To nije istina", rekla je Kosor.

Nezavisni saborski zastupnik Ivo Sanader podržao je proračun, a premijerka Kosor je, upitana za komentar kazala kako je to za nju apsolutno nebitna činjenica.

"On nije član HDZ već jako dugo i to je apsolutno nebitna činjenica", kratko je rekla.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
20/7/10

pijanovic, 23.11.10. 13:03

u tvornici je izbio dim i dio radnika napustilo
svoje radno misto oni koji nisu napustili kasljt
ce godinu dana


registracija
29/11/09

Ivis, 23.11.10. 18:11

Sto 'Glupaco i Glupani', niste imali vremena od 1990 godine urediti zakone. Dok ih pise ista osoba, od toga nema nista. Prvo istjeraj Sex-a Vladimira, pa cemo mozda pocet vjerovai u nesto. Mozda, ne i sigurno!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika